ALLERGIE, VOEDSEL

Voedsel allergie bij hond, kat, cavia, konijn, fret en overige huisdieren.

Voedselallergie betekent overgevoelig zijn voor bepaalde stoffen in de dagelijkse voeding van uw huisdier. Een goed functionerend afweersysteem reageert niet op deze relatief onschuldige stoffen omdat ze geen schade aan het lichaam toebrengen. Een verstoord/verzwakt afweersysteem reageert daarentegen wel sterk op deze stoffen met alle gevolgen van dien.

In principe kan een voedselallergie op alle leeftijden voorkomen, maar ze lijkt vaker voor te komen bij jonge dieren. Het kan voorkomen dat een kat jeuk krijgt, terwijl het dier al jaren achtereen hetzelfde voer krijgt, een allergie wordt meestal langzaam opgebouwd. Omdat verschillende merken voeders vaak bestaan uit dezelfde basiscomponenten en eiwitbronnen, kan een allergie ook voorkomen bij dieren die steeds verschillende voeders krijgen.

De voedingstoffen die vaak de allergie veroorzaken zijn:

melk maÔs
eieren pinda's
kip paardenvlees
schaaldieren sojabonen
noten chocola
tarwe

Symptomen bij een voedselallergie

De eerste tekenen van een voedselallergie is meestal een huidprobleem, bijvoorbeeld een huiduitslag die lijkt op eczeem. De huidproblemen kunnen echter van huisdier tot huisdier anders zijn:

Behandeling voeselallergie

Klinisch kunnen de huidproblemen tengevolge van een voedselallergie lijken op die van een vlooienallergie en daarom moet een voedselallergie worden vastgesteld via diŽten. Voor het aantonen van een voedselallergie is een commercieel hypoallergeen dieet niet betrouwbaar. Deze diŽten bevatten te veel verschillende voedselbestanddelen, waardoor een negatief testresultaat nog geen voedselallergie uitsluit. Een goede diagnose kan alleen worden gesteld met behulp van een eliminatiedieet. Indien hiermee is aangetoond dat de allergie wordt veroorzaakt door een stof in het voedsel moet uiteraard als eerste deze stof niet meer gegeven worden aan uw huisdier. Dit lost meestal de huidaandoening niet direct op, maar kan een nieuwe allergische reactie voorkomen.

Een goed eliminatiedieet moet zelf worden bereid en bestaat uit een vleessoort die uw huisdier nooit eerder heeft gekregen (en er dus ook nog niet overgevoelig voor is geworden). Het dieet moet minstens 6 weken achtereen worden verstrekt. Er mogen geen andere voedselbestanddelen worden gegeven, dus geen melk, snoepjes, worst of andere tussendoortjes. Om te voorkomen dat uw huisdier buiten op straat iets opeet, moet uw huisdier in deze testperiode binnen worden gehouden of alleen onder begeleiding worden uitgelaten.

De behandeling bestaat, kortweg gezegd, uit het vermijden van de oorspronkelijke voeding waarin de bestanddelen voorkomen waar uw huisdier allergie voor heeft opgebouwd. Maar deze voeding moet uiteindelijk wel worden vervangen door een hypoallergeen versvoer. Om er achter te komen welk voer wel geschikt is voor de patiŽnt, kan na de diagnose vaststelling met het eliminatiedieet, een testperiode met verschillende hypoallergeen versvoeders worden ingevoerd.

Belangrijk is dat bij de behandeling van de voedselallergie, behalve het voorkomen van een nieuwe reactie, ook parallel daaraan het afweersysteem behandeld wordt. Een symptomatische behandeling van de jeuk met corticosteroÔden heeft bij een voedselovergevoeligheid vaak geen effect. Belangrijk is dat het voedsel waar het huisdier gevoelig voor is niet meer wordt gegeven en de behandeling kan zeer goed ondersteunt worden met de Chinese kruidenformule Resilium, deze werkt direct op het verstoorde afweersysteem.

Als een dier in het verleden meerdere malen antibiotica en/of prednison heeft gebruikt is het zinvol om de Resilium formule gelijktijdig te combineren met een reinigingskuur. Die ruimt uit alle daarmee belaste organen de restanten van de antibiotica en prednison op, waardoor het herstel wordt bevorderd.
Reinigingskuur en Resilium formule gaan perfect samen en de combinatie heeft al heel wat dieren zeker langdurig en vaak blijvend van hun allergie verlost.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten!

Bestel dit artikel Resilium™, 300 mg tabletten   90 tabletten € 21,20
Bestel dit artikel Resilium™, 300 mg tabletten 180 tabletten € 40,30
Bestel dit artikel Resilium™, 1200 mg tabletten   90 tabletten € 31,60
Bestel dit artikel Resilium™, 1200 mg tabletten 180 tabletten € 60,20
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 1, groene leem   90 tabletten € 27,80
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 1, groene leem 180 tabletten € 52,90
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 2, algenconcentraat 180 tabletten € 29,90

ô = Trade mark (merknaam)

Samenstelling Resilium: Schizonepeta tenuifolia, Xanthium sibiricium, Paeonia lactiflora, Paeonia suffruticosa, Dictamnus dasycarpus. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,0% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,1% ruwe celstof 8,0% Natrium 0,4%.

Dosering Resilium voor: hond, kat en knaagdieren. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Gebruik hond en kat
Lichaamsgewicht
Frequentie
Hoeveelheid
tot 1 kg
2 x daags
0,5 tablet à 300 mg
tot 5 kg
2 x daags
1 tablet à 300 mg
tot 10 kg
2 x daags
0,5 tablet à 1200 mg
tot 20 kg
2 x daags
1 tablet à 1200 mg
tot 30 kg
2 x daags
1,5 tablet à 1200 mg
tot 40 kg
2 x daags
2 tabletten à 1200 mg
tot 50 kg
2 x daags
2,5 tablet à 1200 mg
boven 50 kg
2 x daags
3 tabletten à 1200 mg

De dosering voor een cavia en konijn is relatief hoger dan voor kat of hond. Knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Dosering cavia, hamster en overige knaagdieren
2 x daags
1 tablet à 300 mg

Resultaat: 1 - 4 weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 Bijsluiter Resilium

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

1200 mg tablet
 
1200 mg tablet
 


KLANTENREACTIES RESILIUM (scrollen naar beneden)voedsel-allergie-hond Mail deze pagina    voedsel-allergie-honden Toevoegen aan je Favorieten    voedsel-allergie-kat Print deze pagina