Print deze pagina

Bijsluiter Cush-Shin™,

Productbeschrijving

Cush-Shin is een kruidenformule die ingezet wordt bij Cushing.

Cush-Shin als alternatief voor dieetvoer en medicatie van uw dierenarts

Cush-Shin is een zeer goed alternatief voor dieetvoer. Als u uw huisdier dieetvoer geeft, dan kunt u hiermee stoppen als u de Cush-Shin twee weken gegeven hebt.

Als u eenmaal gestart bent met een antibioticakuur, dan moet u deze altijd afmaken. U kunt wel tijdens de antibioticakuur beginnen met het geven van de Cush-Shin formule. Met andere woorden: u hoeft dus niet eerst de antibiotica af te maken, voordat u met de Cush-Shin gaat beginnen.

Gebruikt u andere medicatie van uw dierenarts, dan mag u deze gezamenlijk met de Cush-Shin inzetten. Er zijn geen wisselwerkingen tussen medicatie van uw dierenarts en Cush-Shin. Wilt u stoppen met de medicatie van uw dierenarts, dan kunt u na twee weken de medicatie van uw dierenarts gaan afbouwen. Het minderen kunt u doen door 25% te minderen per week.

Uiterlijke vorm en inhoud van de tabletten

De Cush-Shin is in kleine en grote tabletten verkrijgbaar:

De 300 mg tablet, zie foto, heeft in een kruisvorm 2 breeklijnen, waardoor deze te delen is in 2 halve tabletjes of 4 kwart tabletjes.
De 1200 mg tablet, zie foto, heeft 3 breuklijnen, waardoor deze te delen is in 2 halve tabletjes of 4 kwart tabletjes.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet

Samenstelling

Atracylodes macrocephala, Dioscorea opposita, Euryale ferox, Amomum vilosum, Ophiopogon japonicus, Coix lachryma jobi, Curcuma longa, Bupleurum chinense. Toevoegingsmiddelen: Vitamin B6, D-panthenol, Zinc, Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Toepassingsgebied

Wijze van toediening

De tabletten kunnen het beste op één van de volgende manieren worden gegeven:

Voor meer uitgebreide suggesties zie: Tablet geven

Kleiner maken van de tabletten

Bijwerkingen

Cush-Shin kent geen bijwerkingen, ook niet bij langdurig gebruik.

Cush-Shin is uitstekend in te zetten bij huisdieren met verminderde weerstand, of huisdieren die lijden aan nierfalen, leveraandoeningen, hartaandoeningen, diabetes, enzovoort. Het belast de organen van het lichaam niet. Dit in tegenstelling tot chemische producten.

Wisselwerkingen (=interacties)

Wisselwerkingen met andere kruidenformules van de Huisdierendokter en diergeneesmiddelen (antibiotica etc.) van de dierenarts zijn niet bekend.

De kruidenformules van de Huisdierendokter kunnen met elkaar gecombineerd worden. Wanneer u twee of meer van onze kruidenformules geeft, dan kunt u alle tabletten op hetzelfde tijdstip aan uw huisdier geven. Hierbij moet u uw huisdier de aanbevolen doseringen per kruidenformule geven. Onze kruidenformules mogen ook gelijktijdig met andere diergeneesmiddelen of speciaal voedsel van uw dierenarts worden gebruikt.

Huisdieren met cushing kunnen het beste voer krijgen dat meer vocht bevat dan de normale brokjes die overal verkrijgbaar zijn. Op de website van de Huisdierendokter kunt u hierover meer informatie vinden.

 voedingsadvies

Overdosering

Overdosering betekent dat uw huisdier meer Cush-Shin heeft binnen gekregen dan de gewenste dosering.

Een normale overdosering heeft geen enkel nadelig effect, uw huisdier verwerkt de kruiden als het ware als een voedingsmiddel.

Na een aanzienlijke overdosering (bijvoorbeeld 10 x de normale dosering) kan mogelijk diarree optreden. Indien dit na een aantal dagen niet overgaat, kunt u voor overleg contact opnemen met de Huisdierendokter of uw dierenarts.

Bewaking reinheid van de kruidenformules

Al onze kruidenformules worden in China als in Nederland getest. Op deze site staan een aantal voorbeeld rapporten. Door de controles kunnen wij garanderen dat al onze kruidenformules vrij zijn van zware metalen, mycotoxins, polyaromatic hydrocarbons (PAH's), organochlorine pesticides, organophosphorus pesticides, organonitrogen pesticides en microbiology.

Chinees testrapport: CERTIFICATE OF ANALYSIS-rapport bekijken.

Nederlands testrapport(ENDC): ENDC-rapport bekijken.

Wijze van bewaren

Onze kruidenformules kunt u het beste bewaren in de originele verpakking, deze kan na openen makkelijk opnieuw luchtdicht worden afgesloten. Bewaart u de tabletten op kamertemperatuur en in een droge omgeving.

Houdbaarheid en uiterste gebruiksdatum

De tabletten/druppels zijn, mits op de juiste wijze bewaard, houdbaar tot de datum op de verpakking. U moet ze niet meer gebruiken na de vermelde "exp" datum. Bijvoorbeeld: 12- betekent dat u het middel na december niet meer moet gebruiken. Onze kruidenformules zijn gemiddeld drie jaar houdbaar na de aankoop.

Dosering, preventief/onderhoudsdosering

Als u (opnieuw) klachten van Cushing wilt voorkomen, dan kunt u uw huisdier ook Cush-Shin geven. Geeft u in dit geval een onderhoudsdosering die gelijk is aan de halve dosering. Langdurig gebruik is niet schadelijk voor uw huisdier. Indien noodzakelijk of gewenst mag de kruidenformule zelfs levenslang worden ingezet.

Als de symptomen zijn verdwenen nadat u uw huisdier ongeveer vier weken een onderhoudsdosering heeft gegeven, dan kunt u de onderhoudsdosering gaan minderen.

De mate van minderen verschilt per huisdier en dient proefondervindelijk vastgesteld te worden. Voor advies over het minderen mag u ons altijd per e-mail raadplegen.

Indien u wilt stoppen met de Cush-Shin dan kunt u dit doen zonder dat er afgebouwd moet worden.

Kleur, geur en smaak

De samenstelling van onze Cush-Shin is qua kruiden altijd gelijk zijn, maar omdat het een natuurproduct is kunnen kleur, geur en smaak per nieuwe charge verschillen.

Zuivere kwaliteit

Cush-Shin is 100% natuurlijk en bevat dus geen (chemische) toevoegingen zoals gluten, gist, kleur-, geur- of conserveermiddelen.

Hulpstoffen

De tabletten bestaan bijna geheel uit de werkzame kruiden, er wordt slechts een minimale hoeveelheid bindmiddel toegevoegd. Dit is noodzakelijk, anders is het niet mogelijk een tablet maken van kruiden. Door toevoeging van een bindmiddel krijgt een tablet een bepaalde hardheid. Hetgeen voorkomt dat een tablet bij het aanraken gelijk uit elkaar valt. Het gebruikte bindmiddel is op basis van rijst. Dus ook 100% natuurlijk.

Overgebleven tabletten

Overgebleven tabletten mogen in de groene en grijze afvalcontainer gedaan worden.

Vragen

Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan: info@huisdierendokter.nl.

TERUG