Print deze pagina

Bijsluiter Echina complex

Productbeschrijving

Echina complex wordt ingezet voor het versterken van de natuurlijke weerstand bij niesziekte.

Uiterlijke vorm

vloeibaar met een bruine kleur.

Samenstelling

Echinacea, Cats Claw, Plantago psyllium, Ethylalcohol.

Toepassingsgebied

Echina complex, mag u voor langere tijd geven aan uw huisdier, zelfs levenslang. Het is geschikt voor huisdieren van alle leeftijden, ook voor pups en kittens. Mag ingezet worden bij drachtige en zogende huisdieren. Mag opgelikt worden en is niet schadelijk in het oog.

Bijwerkingen

Echina complex kent geen bijwerkingen, ook niet bij langdurig gebruik.

Echina complex is uitstekend in te zetten bij huisdieren met een verminderde weerstand, of huisdieren die lijden aan Cushing, leveraandoeningen, hartaandoeningen, diabetes, enzovoort. Het belast de organen van het lichaam niet. Dit in tegenstelling tot chemische producten.

Wisselwerkingen (=interacties)

Wisselwerkingen met andere formules van de Huisdierendokter en diergeneesmiddelen (antibiotica etc.) van de dierenarts zijn niet bekend.

Overdosering

Overdosering betekent dat uw huisdier meer Echina complex heeft binnen gekregen dan de gewenste dosering. Een overdosering heeft geen enkel nadelig effect.

Wijze van bewaren

Echina complex kunt u het beste bewaren in de originele verpakking, deze kan na openen makkelijk opnieuw luchtdicht worden afgesloten. Bewaart u het op kamertemperatuur.

Houdbaarheid en uiterste gebruiksdatum

De druppels zijn, mits op de juiste wijze bewaard, houdbaar tot de datum op de verpakking. U moet ze niet meer gebruiken na de vermelde "exp" datum. Bijvoorbeeld: 12- betekent dat u de Echina complex na december niet meer moet gebruiken. Echina complex is gemiddeld drie jaar houdbaar na de aankoop.

Dosering, preventief/onderhoudsdosering

Als u (opnieuw) klachten wilt voorkomen, dan kunt u het ook preventief inzetten. Geeft u in dit geval een onderhoudsdosering die gelijk is aan de halve dosering. Langdurig gebruik is niet schadelijk voor uw huisdier. Indien noodzakelijk of gewenst mag u het zelfs levenslang inzetten.

Als de symptomen zijn verdwenen geef dan uw huisdier ongeveer vier weken een onderhoudsdosering. Gaat dit goed, dan kunt u de onderhoudsdosering gaan minderen/ afbouwen.

De mate van minderen verschilt per huisdier en dient proefondervindelijk vastgesteld te worden. Voor advies over het minderen mag u ons altijd per e-mail raadplegen.

Indien u wilt stoppen dan kunt u dit doen zonder dat er afgebouwd moet worden.

Zuivere kwaliteit

Het is 100% natuurlijk en bevat dus geen (chemische) toevoegingen zoals gluten, gist, kleur-, geur- of conserveermiddelen.

Vragen

Heeft u een vraag over deze kruidenformule, stuur dan een e-mail aan: info@huisdierendokter.nl.

TERUG