COCCIDIOSE BEHANDELEN BIJ HOND EN KAT MET ZAO DIAO


Wat is Coccidiose?

Coccidiose kan bij alle dieren (dus ook mensen) voorkomen. Coccidiose is een ziekte welke veroorzaakt wordt door eencellige parasieten van de orde Coccidia. Deze parasiet nestelt in de darmslijmvliezen en brengt hier schade aan. Hierdoor ontstaat brijige ontlasting of diarree. Veel (gezonde) dieren maken een infectie door zonder dat het bemerkt wordt. Een dier zal niet sterven door de besmetting met Coccidiën, maar kan wel sterven door de gevolgen hiervan, speciaal bij jonge dieren kan dit het geval zijn. Oudere dieren die een chronische ziekte hebben waardoor de natuurlijke weerstand is afgenomen, zijn ook extra gevoelig voor de Coccidiose besmetting. Dieren die drachtig zijn hebben eveneens een verhoogde kans op besmetting.

Besmetting met Coccidiose

De parasiet legt eitjes in de darmen en deze komen met de ontlasting mee naar buiten. Verdere besmetting kan voorkomen worden door de ontlasting direct op te ruimen en de plaatsen waar ontlasting ligt goed schoon te maken. Verder de vacht goed schoonmaken. De eitjes kunnen weken en soms zelfs maanden in de omgeving overleven en zijn bestand tegen weersomstandigheden, zoals hitte en extreme kou. Overige dieren in de omgeving kunnen hierdoor ook besmet worden. Voor dieren die in een kooi zitten, is het belangrijk dat de kooi elke dag schoon wordt gemaakt. De parasiet heeft namelijk 30 uur nodig om zich in de keutel te ontwikkelen tot een besmettelijke fase. Door elke dag de kooi schoon te maken wordt herbesmetting voorkomen. Als u uw dier tijdelijk onderbrengt in een pension, vraag de eigenaar of hij een preventieplan heeft en deze ook naleeft. Hierbij moet gedacht worden aan dagelijkse stoomreiniging of chemische desinfectie b.v. met behulp van cresolen.

Een dier kan ook besmet worden door het eten van rauw vlees. In dit geval fungeert het geslachte dier (zonder zelf ziek te zijn geweest) als tussengastheer, en de Coccidiën hebben zich in de spieren, organen of hersenen van dit dier gevestigd. Om een besmetting te voorkomen, kunt u het beste het vlees koken. Coccidiën gaan, zover bekend is, niet over van de éne soort dier tot de andere. U of uw kat kunnen dus niet door de hond besmet raken. Een uitzondering hierop is toxoplasmose, veroorzaakt door een bepaalde soort Coccidiën (Toxoplasmose gondii). Deze worden door katten met de ontlasting uitgescheiden. Zwangere vrouwen kunnen het beste de kattenbak niet zelf schoonmaken, of moeten handschoenen aantrekken. Een besmetting kan tot een miskraam lijden, of zelfs tot het overlijden van een baby direct na de geboorte. U kunt maar één keer in uw leven toxoplasmose krijgen, daarna bent u immuun en bestaat er geen gevaar meer.

Coccidiose is in alle landen van Europa aanwezig, reizen met uw dier door Europa geeft geen extra risico. Afhankelijk van het land zijn 3-9% van alle volwassen honden en katten besmet met Coccidiose.

Tot nu toe is dus nog niet vastgesteld dat dieren Coccidiose kunnen overdragen op mensen.

Een besmet dier kan na 6-10 dagen via de ontlasting andere dieren (van dezelfde soort) aansteken.

Symptomen van Coccidiose

  • Diarree met slijm, meestal donker gekleurd tot bloederig aan toe
  • Mager met een opgezette buik, vaak bij leveraantasting
  • Achter blijven in de ontwikkeling, speciaal pup of kitten
  • Slechte eetlust
  • Vochtverlies en uitdroging
  • In een enkel geval braken met al dan niet buikpijn
  • koorts

Diagnose Coccidiose

Dit kan door een ontlastingsonderzoek. De parasiet is alleen onder de microscoop waar te nemen. Het beste kunt u dit na 6 weken behandeling opnieuw doen. Een test op Coccidiose geeft geen 100% betrouwbare uitslag, het is daarom noodzakelijk om deze na een aantal weken te gaan herhalen.

Behandeling Coccidiose

De medicijnen van de dierenarts kunnen alleen de ontwikkeling van de parasiet afremmen, maar niet stoppen. En al helemaal niet doden. Coccidiose is dan ook heel schadelijk voor de gezondheid op termijn.
Vooral dieren met een geringe natuurlijke weerstand, o.a. jonge dieren in de ontwikkeling, zijn gevoelig voor Coccidiose. Het is daarom belangrijk om niet alleen de parasiet te doden, maar ook de natuurlijke weerstand snel te gaan verhogen en het darmslijmvlies te gaan versterken.
De Chinese kruidenformule Zao Diao doodt de Coccidiose parasiet en voorkomt dat de ontlasting besmettelijk is voor andere dieren. Raadzaam is het om ook direct de Gastro in te gaan zetten om het darmslijmvlies snel te laten herstellen. Dit is vooral zeer belangrijk voor jonge dieren, omdat het darmslijmvlies een grote rol speelt bij het ontwikkelen van de natuurlijke weerstand. Jonge dieren die in het eerste jaar van hun leven geen goede natuurlijke weerstand kunnen opbouwen, blijven de rest van hun leven gevoelig voor andere ziekten.

Zao Diao is niet alleen een goed maar ook een diervriendelijk alternatief voor Procox, Sulfonamiden, Clazuril, Diclazuril, Nicarbazine en Toltrazuril. Het kent geen bijwerkingen. Hierdoor kan het desnoods langdurig worden gegeven.

Bestellingen die voor 15.30 uur geplaatst en betaald zijn via Ideal, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Zao Diao, 90 tabl. 300 mg  € 25,10
Bestel dit artikel Zao Diao, 90 tabl. 1200 mg  € 37,10

Zao Diao = Trade mark (merknaam)

Zai Diao is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Zao Diao: Polygala tenuifolia, Sophora flavescens, Notopterygium incisum, Phillodendron amurense, Ledebouriella divaricata, Dictamnus dasycarpus, Glycyrrhiza uralensis, Cnidium monnieri. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering: We adviseren om gedurende de eerste 14 dagen een dubbele dosering te geven. U mag de dubbele dosering ook langere tijd geven, als u dit nodig vindt. Bij (voldoende) resultaat kan na 14 dagen een normale dosering worden gegeven.

Dosering voor kat en hond tot 5 kg
 
300 mg
 eerste 14 dagen  vanaf de 15-de dag
 tot  1 kg
 2x per dag 1 tabl 300 mg  2x per dag ½ tabl 300 mg
  1 - 5 kg
 2x per dag 2 tabl 300 mg  2x per dag 1 tabl 300 mg

Dosering voor kat en hond vanaf 5 kg
 
1200 mg
  eerste 14 dagen   vanaf de 15-de dag
  5 - 10 kg
 2x per dag 1 tabl 1200 mg  2x per dag ½ tabl 1200 mg
10 - 20 kg
 2x per dag 2 tabl 1200 mg  2x per dag 1 tabl 1200 mg
20 - 30 kg
 2x per dag 3 tabl 1200 mg  2x per dag 1½ tabl 1200 mg
30 - 40 kg
 2x per dag 4 tabl 1200 mg  2x per dag 2 tabl 1200 mg
40 - 50 kg
 2x per dag 5 tabl 1200 mg  2x per dag 2½ tabl 1200 mg
>    50 kg
 2x per dag 6 tabl 1200 mg  2x per dag 3 tabl 1200 mg

De dosering voor een cavia is in verhouding hoger dan voor een kat of hond. Een cavia, hamster of overige knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Cavia, hamster, konijn en overige knaagdieren
 
eerste 14 dagen
vanaf de 15-de dag
2 x per dag 2 tabl à 300 mg
2 x per dag 1 tabl à 300 mg

De dosering voor een kip of andere vogel is in verhouding hoger dan voor een kat of hond.

Kip of andere vogel
 
 eerste 14 dagen  vanaf de 15-de dag
0 - 0,5 kg
 2x per dag 1 tabl 1200 mg  2x per dag ½ tabl 1200 mg
0,5 - 2 kg
 2x per dag 2 tabl 1200 mg  2x per dag 1 tabl 1200 mg

Resultaat: zichtbaar na 2 - 4 weken, maar minimaal 3 maanden geven.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES ZAO DIAO (scrollen naar beneden)