demodex

DEMODEX

Demodex bij hond en kat(soms).

Demodex komt vrijwel uitsluitend bij de hond voor. Het is vaak zeer hardnekkig. De behandeling is meestal langdurig. In zeldzame gevallen zien we de demodex bij de kat.
De verwekker van demodex is de demodex mijt. De naam "jeugdschurft" is eigenlijk niet correct, want demodex kan bij alle leeftijden voorkomen. Het komt meestal bij jongere dieren voor. De infectie wordt meestal overgebracht van moederdier op de pups. Dit gebeurt waarschijnlijk in de eerste drie dagen na de bevalling. Besmetting van pups onderling is zeer onwaarschijnlijk. Voor de mens is de infectie niet gevaarlijk.

Er zijn verschillende soorten mijten. De meest gevreesde is de demodex-mijt. Deze is met het blote oog niet zichtbaar en leeft in de huid van de gastheer (in de haarfollikels). Onder de microscoop zien ze er langwerpig uit en hebben vier paar poten. Daarmee behoren ze tot de spinachtigen. Ze leven van huidschilfertjes, haarcellen en bloed. De vrouwelijke mijt legt eitjes in de huid van de gastheer. demodexmijt Deze komen uit in een paar dagen en binnen 1-3 weken zijn de mijten volwassen. De foto, ongeveer 150 maal vergroot, geeft de mijt weer.

De demodex-mijt komt voor in de haarzakje van vooral kortharige, jonge honden. Bij 3-12 maanden oude honden ziet men kale plekken op de kop (ogen, mondhoeken), hals en binnenzijde voorpoten (lokale vorm). Bij een chronische infectie kunnen over het hele lichaam rode, kale plekken, vaak met veel huidschilfers, ontstaan.
Deze mijt komt bij alle gezonde honden in een gering aantal voor. De mijt kan slechts Demodex veroorzaken bij een reeds verminderde afweer.
Dit kan b.v. gebeuren door het innemen van Prednison, onderdrukking van de loopsheid door hormonen, stress, veel wormen of andere infectieziekten.


demodex-algemeen

Demodex wordt in twee vormen gezien:

De diagnose wordt gesteld door een afkrabsel van de huid. Deze wordt onder de microscoop bekeken. Het afkrabsel wordt tot bloedens toe diep gemaakt. De mijt zit namelijk diep in de huid.

Behandeling Demodex

De behandeling bevat twee aspecten, het doden van de Demodex-mijt en het verhogen van de natuurlijke weerstand.

Het doden van de Demodex-mijt. Hiervoor is een olie samengesteld op basis van zeer krachtige essentiŽle oliŽn. De Demodex Oil moet 2 maal per dag op de huid worden aangebracht die is aangetast. Bij locale aantasting ongeveer een 0,5 cm hieromheen. Het is niet giftig, in tegenstelling tot de Ectodex uit het reguliere circuit.
Met de Demodex Oil mag gestopt worden, 4-6 weken nadat de huid is hersteld. De huid is hersteld als de eerste haren weer terugkomen.
De Demodex Oil is zodanig samengesteld dat ook de bacteriŽle huidontsteking behandeld wordt, waardoor het herstel van de huid wordt versneld.

Het verhogen van de inwendige weerstand. De Demodex-mijt komt voor op alle honden, echter indien Uw hond voldoende natuurlijke weerstand heeft, krijgt door het goed functioneren van het afweersysteem, de Demodex-mijt geen kans zich te ontwikkelen. De natuurlijke weerstand kunt U verhogen door de Immunity Complex te gaan geven. Nadat de huid weer hersteld is, dient U hier nog 3 maanden mee door te gaan.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten!

Bestel dit artikel Demodex Oil 220 ml € 49,40
Bestel dit artikel Demodex Oil 440 ml € 91,80
Bestel dit artikel Immunity Complex™   35 ml € 16,50
Bestel dit artikel Immunity Complex™   70 ml € 29,70

Samenstelling Demodex olie: Melaleuca alternifolia leaf oil, Pinus sylvestris leaf oil, Lavandula angustifolia oil, Mentha piperita oil, Eucalyptus globulus leaf oil, Citrus aurantifolia peel oil, Sunflower seed acid.

Samenstelling Immunity Complex: Liquid seaweed. Trace elements: Calcium, Copper, Iron, Magenese, Poassium, Zinc.

Dosering Demodex olie: De Demodex Oil minimaal 2 maal daags op de aangetaste plekken inmasseren. Een dun laagje is voldoende.

Dosering Immunity Complex:

Cavia / kat 3 druppels per dag. Hond 6 druppels per dag.

De aanbevolen hoeveelheid Immunity Complex mengen met bronwater en in de mond spuiten met een pipet of spuitje. Als het dier het compleet oplikt mag het ook met een beetje karnemelk gemengd worden.

Bij ernstige aandoeningen, zoals hartkwalen, de dosering verdubbelen.

Resultaat: Eerste resultaat 1-2 weken, de behandeling duurt 2 - 3 maanden.

Onderhoudsdosis Immunity Complex: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis langzaam verlagen tot op het niveau van dag 3 en 4.

Demodex oil
 
Immunity Complex
Demodex oil
 
Immunity Complex

 Bijsluiter Demodex Oil

 Bijsluiter Immunity Complex


KLANTENREACTIES DEMODEX OIL (scrollen naar beneden)


KLANTENREACTIES IMMUNITY COMPLEX (scrollen naar beneden)


demodexmijt-hond Mail deze pagina    demodex-hond Toevoegen aan je Favorieten    jeugdschurft-hond Print deze pagina