DROGE HUIDZIEKTEN, MET OF ZONDER JEUK

Onze huisdieren kunnen, net als mensen, aan een droge huid lijden. Dit betreft niet alleen honden en katten, maar ook cavia’s, konijntjes, fretten en andere huisdieren.

Over het algemeen kun je zeggen, dat volgens de Chinese geneeskunde bij een droge huid, resp. droge nagels en een droge vacht, de nieren niet meer goed functioneren.
Voor de genezing van huidziekten is het daarom belangrijk, het betreffende orgaan te stimuleren (te "voeden").
Men kan een droge huid daaraan herkennen, dat hij ruw, schilferig en soms rood is. Het dier heeft vaak roos, de vacht ziet er dof, droog en futloos uit. De nagels zijn eveneens droog en scheuren snel.

Dit ziektebeeld kan met of zonder jeuk optreden.

Acne hoort eveneens tot de droge huidziekten.
Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklieren in de huid en uit zich in pukkeltjes en puistjes, die ontsteken en zich met wat gele pus vullen.

Een schimmelinfectie kan ook tot een droge huid leiden. Een diagnose moet door een onderzoek met een Woodsche lamp, een microscopisch onderzoek van de haren en/of schimmelculturen (kweek) gesteld worden.
In dit geval kan ook met een behandeling met colloïdaal zilver worden begonnen, wat een remmende werking op schimmels heeft.

Soms handelt het zich bij een droge huid om een eczeem. Een eczeem is een huidontsteking die door een allergische reactie ontstaat. In dit geval kunt u bij allergie, huid en jeuk verder lezen.

De Chinese kruidenformule Response ondersteunt de inwendige organen, vooral de nieren, en zorgt er op deze manier voor, dat de huid weer herstelt. Jeuk, droogheid, roos en andere problemen verbeteren, en uw dier zal zich weer fijner en gezonder voelen.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten!

Bestel dit artikel Response™, 1200 mg tabletten   90 tabletten € 31,80
Bestel dit artikel Response™, 1200 mg tabletten 180 tabletten € 60,60

™ = Trade mark (merknaam)

Samenstelling Response: Prunus persica, Rheum palmatum, Angelica chinensis, Notopterygium incisum. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,0% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,1% ruwe celstof 8,0% Natrium 0,4%.

Dosering Response voor: hond, kat en knaagdieren. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Dosering hond, kat en overige huisdieren
Lichaamsgewicht
Frequentie
Hoeveelheid
tot 5 kg
2 x daags
0,25 tablet à 1200 mg
tot 10 kg
2 x daags
0,5 tablet à 1200 mg
tot 20 kg
2 x daags
1 tablet à 1200 mg
tot 30 kg
2 x daags
1,5 tablet à 1200 mg
tot 40 kg
2 x daags
2 tabletten à 1200 mg
tot 50 kg
2 x daags
2,5 tablet à 1200 mg
boven 50 kg
2 x daags
3 tabletten à 1200 mg

De dosering voor een cavia en konijn is relatief hoger dan voor kat of hond. Knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Dosering cavia, hamster en overige knaagdieren
2 x daags
1 tablet à 300 mg

Resultaat: zichtbaar resultaat na 1 - 2 weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

 Bijsluiter Response

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

1200 mg tablet
 
1200 mg tablet
 

KLANTENREACTIES RESPONSE (scrollen naar beneden)






droge-huid-hond Mail deze pagina    droge-huid-honden Toevoegen aan je Favorieten    droge-huid-kat Print deze pagina