GALSTENEN

Galstenen effectief behandelen bij hond, kat, cavia, konijn, fret en overige huisdieren.

Galstenen of cholelithiasis, steen in de galblaas of in de afvoerbuis daarvan. Vaak geven galstenen geen klachten en worden zij bij toeval op een röntgenfoto van de buik ontdekt. Als zij wel last veroorzaken wordt gesproken van galsteenziekte (cholelithiasis).
Galstenen zijn opgebouwd uit resp. voornamelijk bilirubine (een afbraakproduct van de rode bloedkleurstof hemoglobine) of uit voornamelijk cholesterol. Zij ontstaan als de concentratie van deze stoffen in de galblaas te hoog wordt. Galstenen komen het meest voor bij gezette huisdieren van middelbare leeftijd.

Indicaties galstenen:

De voornaamste verschijnsel van galstenen is een zeurderige pijn in de bovenbuik. Als de steen de uitmonding van de galwegen afsluit, kan niet alleen galblaasontsteking ontstaan maar ook geelzucht. Hierbij is de urine meestal donker van kleur en de ontlasting licht gekleurd. Blijven de stenen in de afvoerbuis steken dan proberen de spiertjes in de wand van de afvoerbuis door krampachtig samentrekken de steen te transporteren. De pijn die hierbij ontstaat wordt gevoeld als een galsteenkoliek. Dit is een hevige pijn rechts in de bovenbuik, soms ook in de rug, die in aanvallen komt en waarbij het huisdier nauwelijks stil kan blijven liggen.

Special voor galstenen heeft de Chinese kruidengeneeskunde de formule Lysium ontwikkeld. Deze formule kan stenen vergruizen. Om herhaling te voorkomen kan Lysium preventief worden ingezet(eventueel permanent). Het heeft, ook op lange termijn, geen bijwerkingen. De behandeling duurt ongeveer 3 maanden. De formule is ook zeer effectief voor blaas- en nierstenen.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten!

Bestel dit artikel Lysium™, 300 mg tabletten   90 tabletten € 23,10
Bestel dit artikel Lysium™, 300 mg tabletten 180 tabletten € 43,90
Bestel dit artikel Lysium™, 1200 mg tabletten   90 tabletten € 34,50
Bestel dit artikel Lysium™, 1200 mg tabletten 180 tabletten € 63,50

™ = Trade mark (merknaam)

Samenstelling Lysium: Lysimachia nummuralia, Lygodium japonicum, Membrame of Henn Egg. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 0,1% ruw vet 1,0% ruw eiwit 1,3% ruwe celstof 7,8% Natrium 0,4%.

Dosering Lysium voor: hond, kat en knaagdieren. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Dosering hond, kat en overige huisdieren
Lichaamsgewicht
Frequentie
Hoeveelheid
tot 5 kg
2 x daags
1 tablet à 300 mg
tot 10 kg
2 x daags
0,5 tablet à 1200 mg
tot 20 kg
2 x daags
1 tablet à 1200 mg
tot 30 kg
2 x daags
1,5 tablet à 1200 mg
tot 40 kg
2 x daags
2 tabletten à 1200 mg
tot 50 kg
2 x daags
2,5 tablet à 1200 mg
boven 50 kg
2 x daags
3 tabletten à 1200 mg

De dosering voor een cavia en konijn is relatief hoger dan voor kat of hond. Knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Dosering cavia, hamster en overige knaagdieren
2 x daags
1 tablet à 300 mg

Resultaat: 1 - 3 maanden, afhankelijk van grootte en aantal galstenen.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 Bijsluiter Lysium

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES LYSIUM (scrollen naar beneden)


galstenen-hond Mail deze pagina    galstenen-kat Toevoegen aan je Favorieten    galstenen-cavia Print deze pagina