GROEIPIJN (ENOSTOSIS)

Groeipijn komt meestal voor bij jonge honden van de grotere rassen. Het kan voor het eerst optreden tussen de leeftijd van 6-15 maanden. Veel honden groeien er overheen zodra ze 18 maanden of ouder zijn. Maar groeipijn is evengoed een pijnlijke aandoening voor uw hond.

Op een röntgenfoto is groeipijn vaak duidelijk herkenbaar. Het ziet eruit als een vlekkerig beeld van het bot (zie hieronder foto dijbeen). Normaal heeft het bot een hele mooie "beschuit structuur". Soms is het niet te zien op een röntgenfoto. De hond kan dan evengoed ernstige pijn hebben.

Groeipijn ontstaat doordat de lange pijpbeenderen te snel groeien. Dat gebeurt zo intensief, dat de ruimtes waarin de bloedvaten zich bevinden, in verhouding te klein worden. Hierdoor raken de bloedvaten bekneld. Omdat de slagader die het bloed naar het bot voert een vrij gespierde wand heeft, lukt het nog wel om het bloed in het bot te pompen. De ader die het bloed afvoert, heeft een minder sterke wand. Daardoor vloeit het bloed slechts langzaam uit het bot, met als gevolg dat het bloed in het bot stuwt en er een oedeem (vochtophoping) ontstaat. Vooral wanneer het oedeem vlak onder het beenvlies (periost) ligt, is dit zeer pijnlijk.
Het probleen speelt meestal bij meerdere botten tegelijk. De ene dag loopt uw hond met een voorpoot kreupel en een paar dagen later loopt deze vervolgens met een achterpoot kreupel.

De oorzaak van groeipijn is nog onvoldoende bekend. Belangrijke factoren die van invloed zijn op groeipijn zijn: energierijk voer en/of te veel calcium en eiwit in het voer.
Symptomen: De hond begint plotseling kreupel lopen. Uw hond wil zich niet meer bewegen, heeft eventueel geen trek meer en kan zelfs koorts hebben. Wanneer het bot aangeraakt wordt, is dit uiterst pijnlijk.

Het is verstandig door uw dierenarts de juiste diagnose te laten stellen zodat de ziekte niet met b.v. heupdysplasie wordt verwisseld. Het kan zelfs voorkomen dat verschillende botziekten gelijktijdig optreden!

Met de formule Rejoint in combinatie met Analgos kan de verstoorde groei worden verholpen. Rejoint is werkzaam voor de vorming van het bot en stimuleert de bloedsomloop. De Analgos bestrijdt direct de pijn.

Rejoint is niet alleen een goed maar ook een diervriendelijk alternatief voor corticosteroïden (b.v. Prednisolon, Cortison, Dexamethason) en pijnstillers zoals Cortafen (bevat ook cortison), Rimadyl, Metacam en Ketafen. Het kent geen bijwerkingen. Hierdoor kan Rejoint langdurig worden gegeven, zelfs levenslang.

Analgos is niet alleen een goed maar ook een diervriendelijk alternatief voor Carprofen, Rimadyl, Ketoprofen, Ketofen, Meloxicam, Metacam, Tepoxalin, Morfine, Fentanyl, Hydromorphone, Butorphanol en Tramadol. Het kent geen bijwerkingen. Hierdoor kan Analgos langdurig worden gegeven, zelfs levenslang.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten!

Bestel dit artikel Analgos™, 1200 mg tabletten   90 tabletten € 31,30
Bestel dit artikel Analgos™, 1200 mg tabletten 180 tabletten € 57,50
Bestel dit artikel Rejoint™, 1200 mg tabletten   90 tabletten € 37,50
Bestel dit artikel Rejoint™, 1200 mg tabletten 180 tabletten € 69,50

™ = Trade mark (merknaam)

Samenstelling Analgos: Astralagus membranaceus, Scutellaria baicalensis, Angelica pubescens, Ephedra sinica, Asarum sieboldii. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Samenstelling Rejoint: Chondroitin Sulfate, MSM. Toevoegingsmiddelen: Ascorbinezuur (Vit. C), Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestandelen: Ruwe as 13,2% Ruw vet 0,2% Ruw eiwit 5,3% Ruwe celstof 7,1% Natrium 0,3%.

Dosering Rejoint en Analgos: hond, kat en knaagdieren. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Dosering hond
Lichaamsgewicht
Frequentie
Hoeveelheid
tot 5 kg
2 x daags
0,25 tablet à 1200 mg
tot 10 kg
2 x daags
0,5 tablet à 1200 mg
tot 20 kg
2 x daags
1 tablet à 1200 mg
tot 30 kg
2 x daags
1,5 tablet à 1200 mg
tot 40 kg
2 x daags
2 tabletten à 1200 mg
tot 50 kg
2 x daags
2,5 tablet à 1200 mg
boven 50 kg
2 x daags
3 tabletten à 1200 mg

Resultaat: is te verwachten in 1 - 3 weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 Bijsluiter Analgos

 Bijsluiter Rejoint

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES REJOINT (scrollen naar beneden)
KLANTENREACTIES ANALGOS (scrollen naar beneden)
FOTO'S GROEIPIJN

dijbeen groeipijn
Dijbeen foto met groeipijn


enostosis
Detail foto met groeipijn (vlekkerig beeld)


groeipijn
Detail foto zonder groeipijn (beschuit structuur)
hond-groeipijn Mail deze pagina    groeipijn-honden Toevoegen aan je Favorieten    enostosis-hond Print deze pagina