HARTFALEN, HARTRUIS EN HARTRITMESTOORNISSEN BEHANDELEN BIJ HOND, KAT EN CAVIA MET TONG QI


Functie van het hart

Het hart regelt de bloedsomloop, het zorgt dat het bloed door het lichaam wordt rondgepompt. In het bloed zitten stoffen die het lichaam nodig heeft zoals zuurstof en bouwstoffen. Het hart zorgt dat deze stoffen binnen het lichaam getransporteerd worden naar de plekken waar deze nodig zijn. Het hart zorgt ook dat via het bloedtransport stoffen die het lichaam niet nodig heeft worden afgevoerd.

In het hart zitten twee hartpompen. Deze pompen zorgen voor een goed bloedtransport door het lichaam. De linker hartpomp zorgt voor aanvoer van zuurstof en bouwstoffen. Deze pomp zorgt ervoor dat bloed vanaf de longen door het lichaam gepompt wordt. Zo komt de benodigde zuurstof en bouwstoffen bij de organen en weefsels terecht. De rechter hartpomp zorgt ervoor dat het zuurstofarme bloed weer naar de longen terug gepompt wordt.

Aandoeningen van het hart

De hartaandoeningen zijn onder te verdelen in:

 1. Het hart kan minder goed het bloed rondpompen, dit wordt ook wel hartfalen genoemd. Er bestaan twee soorten hartfalen:

  • de linker hartpomp functioneert niet goed. Er ontstaat dan vocht achter de longen.
  • de rechter hartpomp functioneert niet goed. Er ontstaan dan vochtophopingen in de poten.

  Het komt echter regelmatig voor dat bij dieren met hartfalen de linker en de rechter hartpomp beide niet goed werken.

 2. Hartruis en hartritmestoornissen

  Hartruis is het geluid dat ontstaat als bloed weerstand vindt bij het stromen. In de meeste gevallen is hartruis onschuldig. Hartruis kan echter ook wijzen op een hartafwijking. Hartruis bij volwassen dieren wordt vrijwel altijd veroorzaakt door een lekkende hartklep.

  Met spreekt van een hartritmestoornis als het hart niet in een regelmatig tempo klopt. Hartritmestoornissen kunnen worden veroorzaakt door geboorteafwijkingen, hartaandoeningen, een te hoge bloeddruk en verschillende factoren tijdens de dracht

Mogelijke symptomen van een hartaandoening:

Een moeizame ademhaling, kortademigheid, verminderd uithoudingsvermogen, verliezen van het bewustzijn (ineens omvallen even later weer opstaan), hoesten, verminderde eetlust, lusteloosheid, minder actief, blauw gekleurde slijmvliezen.

Tong Qi

Tong Qi helpt, de vitale functies van het hart te herstellen en te versterken. De hartfunctie wordt hierdoor beter, waardoor vochtophoping minder gaat worden en zelfs gaat verdwijnen. Het dier krijgt een betere ademhaling en meer uithoudingsvermogen.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 14.30 uur geplaatst en betaald zijn via Bancontact, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Tong Qi, 90 tabl. 300 mg  € 24,40
Bestel dit artikel Tong Qi, 180 tabl. 300 mg  € 46,30
Bestel dit artikel Tong Qi, 90 tabl. 1200 mg  € 37,80
Bestel dit artikel Tong Qi, 180 tabl. 1200 mg  € 71,80

Tong Qi = Trade mark (merknaam)

Samenstelling Tong Qi: Poria cocos, Zingiber officinale, Cinnamomum cassia, Paeonia lactiflora, Atracylodes macrocephala, Poria cocos, Alismo plantago-aquatica, Polyporus umbellatus. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering Tong Qi voor: hond, kat en knaagdieren. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

In onderstaande tabellen staat een advies. Het advies is gebaseerd op gemiddelden. Geadviseerd wordt om altijd te beginnen met deze aanbevolen hoeveelheid. Het kan echter zijn dat uw dier meer baat heeft bij een hogere/lagere dosering.

De eerste 14 dagen moet er een dubbele hoeveelheid Tong Qi worden geven. Daarna kan er worden overgegaan op de normale hoeveelheid.

Let op: de bovenste tabel betreft advies voor hond en kat. De onderste tabel betreft advies voor een cavia. De hoeveelheid voor een cavia is in verhouding hoger dan voor kat of hond. Een cavia zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Gebruik hond en kat
Gewicht Eerste 14 dagen Vanaf 15 dagen
 
tot 1 kg 2 x daags 1 tabl. 300 mg 2 x daags 0,5 tabl. 300 mg
tot 5 kg 2 x daags 2 tabl. 300 mg 2 x daags 1 tabl. 300 mg
tot 10 kg 2 x daags 1 tabl. 1200 mg 2 x daags 0,5 tabl. 1200 mg
tot 20 kg 2 x daags 2 tabl. 1200 mg 2 x daags 1 tabl. 1200 mg
tot 30 kg 2 x daags 3 tabl. 1200 mg 2 x daags 1,5 tabl. 1200 mg
tot 40 kg 2 x daags 4 tabl. 1200 mg 2 x daags 2 tabl. 1200 mg
tot 50 kg 2 x daags 5 tabl. 1200 mg 2 x daags 2,5 tabl. 1200 mg
> 50 kg 2 x daags 6 tabl. 1200 mg 2 x daags 3 tabl. 1200 mg

Gebruik cavia, hamster en overige knaagdieren
Eerste 14 dagen
Vanaf 15 dagen
 
2 x daags 2 tabl. 300 mg
2 x daags 1 tablet 300 mg

Verbetering: binnen 2 weken zijn de eerste verbeteringen waar te nemen.

Verlagen van de dosering: Als de klachten enige tijd zijn verdwenen kunt u gaan halveren met de Tong Qi.

Als onderhoudsproduct: 50% van de normale dosering.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES TONG QI (scrollen naar beneden)