HEUPDYSPLASIE, HD

Heupdysplasie (HD) bij hond, kat, cavia, konijn, fret en overige huisdieren.

Heupdysplasie (HD) is een afwijking van het heupgewricht waarbij de heupkom te ondiep en de kop van het dijbeen misvormd kunnen zijn. Hierdoor ontstaat speling in het heupgewricht, waardoor zeer pijnlijke botwoekeringen kunnen ontstaan. De pijn en botwoekering zijn succesvol te bestrijden met de Chinese kruidenformule Backmotion, waardoor uw hond/ kat grotendeels weer normaal kan functioneren. Heupdysplasie komt regelmatig voor bij honden, echter veel minder vaak bij katten.

Backmotion is niet alleen een goed maar ook een diervriendelijk alternatief voor corticosteroďden (b.v. Prednisolon, Cortison, Dexamethason) en pijnstillers zoals Cortafen (bevat ook cortison), Rimadyl, Metacam en Ketafen. Ze kennen geen bijwerkingen. Hierdoor kunnen ze desnoods langdurig worden gegeven.

Ongeveer 70% van de honden en katten met heupdysplasie (HD) reageert positief op Backmotion.

Indicaties: heupdysplasie (HD), artrose (botwoekering), moeite met opstaan, pijnlijk lopen.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten!

Bestel dit artikel Backmotion™, 300 mg tabletten   90 tabletten € 21,80
Bestel dit artikel Backmotion™, 300 mg tabletten 180 tabletten € 41,50
Bestel dit artikel Backmotion™, 1200 mg tabletten   90 tabletten € 34,70
Bestel dit artikel Backmotion™, 1200 mg tabletten 180 tabletten € 64,20

™ = Trade mark (merknaam)

Samenstelling Backmotion: Rehmannia glutinosa, Lycium barbarum, Glycyrrhiza uralensis, Angelica chinensis, Drynaria baronii, Dipsacus asper, Angelica pubescens, Gentiana macrophylla, Asarum sieboldii, Ledebouriella divaricata, Acantopanax gracilistylus, Achyranthes bidentata, Cinnamomum cassia, Astralagus membranaceus, Codonopsis pilosula, Poria cocos. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering Backmotion voor: hond, kat en knaagdieren. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Gebruik hond en kat
Lichaamsgewicht
Eerste 14 dagen
Vanaf 15 dagen
tot 1 kg
2 x daags 1 tablet à 300 mg
2 x daags 0,5 tablet à 300 mg
tot 5 kg
2 x daags 2 tabletten à 300 mg
2 x daags 1 tablet à 300 mg
tot 10 kg
2 x daags 1 tablet à 1200 mg
2 x daags 0,5 tablet à 1200 mg
tot 20 kg
2 x daags 2 tabletten à 1200 mg
2 x daags 1 tablet à 1200 mg
tot 30 kg
2 x daags 3 tabletten à 1200 mg
2 x daags 1,5 tablet à 1200 mg
tot 40 kg
2 x daags 4 tabletten à 1200 mg
2 x daags 2 tabletten à 1200 mg
tot 50 kg
2 x daags 5 tabletten à 1200 mg
2 x daags 2,5 tabletten à 1200 mg
boven 50 kg
2 x daags 6 tabletten à 1200 mg
2 x daags 3 tabletten à 1200 mg

De dosering voor een cavia en konijn is relatief hoger dan voor kat of hond. Knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Gebruik cavia
Eerste 14 dagen
Vanaf 15 dagen
2 x daags 2 tabletten à 300 mg
2 x daags 1 tablet à 300 mg

Resultaat: is binnen 5 - 7 dagen te verwachten.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 Bijsluiter Backmotion

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES BACKMOTION (scrollen naar beneden)
Meer informatie over heupdysplasie

heupdysplasie


Wat is heupdysplasie (HD)

Heupdysplasie (HD) is, zoals de naam aangeeft een afwijking van één of beide heupgewrichten. Zie hierboven een röntgenfoto van de twee heupgewrichten. De ontwikkeling van de heupen bij deze jonge, opgroeiende hond/ kat verloopt meestal niet normaal. Hierdoor ontstaan misvormde gewrichten.

Mogelijke oorzaken heupdysplasie

Heupdysplasie (HD) wordt meestal veroorzaakt door een combinatie van erfelijke aanleg en externe factoren.
Heupdysplasie is een erfelijk bepaalde afwijking. Door externe invloeden zoals groeisnelheid, lichaamsgewicht, beweging, spierontwikkeling, voedingssupplementen, en voeding kan heupdysplasie positief maar ook negatief worden beinvloed. Een hond/ kat die geen aanleg heeft, kan een misvormde heup krijgen door externe factoren. Daarentegen kan een huisdier die wel aanleg heeft, positief door externe factoren worden beinvloed, waardoor minder misvorming zal ontstaan.
Door de verschillen tijdens het opgroeien kunnen huisdieren met dezelfde erfelijke aanleg uiteindelijk toch verschillende heupen ontwikkelen.
Heupdysplasie komt vooral voor bij honden van grote en middelgrote rassen, maar soms ook bij honden van kleinere rassen of andere huisdieren. Heupdysplasie komt voor bij rashonden, maar ook bij kruisingen. In de vrije natuur komt ook regelmatig heupdysplasie voor bij dieren.

Hoe kan een heupgewricht eruit zien

Bij een goed gevormd heupgewricht bestaat deze uit een kop die draait in een kom. De gladde, bolronde kop van het dijbeen draait in een diepe kom van het bekken. De kop wordt op zijn plaats gehouden door een stevig gewrichtskapsel en omringende spieren. Honden/ katten die voldoende beweging tijdens het opgroeien hebben gehad, zullen minder last hebben van heupdysplasie, omdat de spieren en kapsels sterker zijn. Hierdoor blijft de kop beter in de kom zitten.
Doordat de kop kan draaien in de kom kan uw huisdier zich voortbewegen. Bij het draaien moet de kop wel goed aansluiten in de kom. Deze stevige aansluiting van de kop in de kom is niet alleen noodzakelijk voor een goede functie van het gewricht, maar is ook noodzakelijk voor een normale ontwikkeling van het gewricht van jonge, nog groeiende honden.

Bij een huisdier kunnen zich de volgende heupgewrichten vormen.

hd

Fig. 1: De kop (a) sluit goed aan in de kom (b).

heupdysplasie-hond

Fig. 2: Slechte aansluiting van de kop in de kom.

heupdysplasie-honden

Fig. 3: Een vlakke kop met een slechte aansluiting in een ondiepe kom.

heupgewricht

Fig. 4: De kop sluit matig aan in de ondiepe kom. Botwoekeringen rond de kop en de kom.

botwoekeringheup


Symptomen heupdysplasie

Honden, katten en overige huisdieren met heupdysplasie kunnen hiervan ernstige hinder ondervinden. Dit ontstaat meestal rond de leeftijd van zo'n 8 maanden. Het wordt meestal steeds enstiger. Door de botwoekringen kan het zeer pijnlijk zijn.
De symptomen zijn:
Misvormingen van de heupgewrichten kunnen, eenmaal aanwezig, niet meer ongedaan worden gemaakt. Een behandeling zal dan ook vooral gericht zijn tegen verdere botwoekering, ondersteuning spieren, pezen en pijn.

U kunt zelf uw Honden, katten en overige huisdieren als volgt helpen:
heupdysplasie-hond Mail deze pagina    hd-hond Toevoegen aan je Favorieten    heupdysplasie-honden Print deze pagina