BLAASONTSTEKING (CYSTITIS) BEHANDELEN BIJ HOND, KAT EN CAVIA MET EUROLOGIST


Een blaasontsteking wordt meestal door bacteriën veroorzaakt.

De ontsteking kan zowel bij mannelijke als vrouwelijke honden/ katten/ cavia's/ konijnen voorkomen, maar in de praktijk wordt het vaker gezien bij vrouwelijke hond/ kat/ cavia/ konijn.

De ziektekiemen komen meestal van buiten af, via het geslachtsorgaan en de plasbuis in de blaas. Normaal is de urine steriel, dit wil zeggen dat er geen bacteriën in aanwezig zijn. De ziektekiemen die in de blaas terechtkomen worden normaal gesproken met de eerste plasbeurt weer naar buiten gespoeld.

Een blaasontsteking ontstaat door een bijzondere situatie. Dit kan zijn:

  • een restje urine dat in de blaas achterblijft na een plasbeurt. Dit is een ideale voedingsbodem voor bacteriën om zich te handhaven en zich zelfs te vermeerderen.
  • een abnormaal gevormde blaaswand of een niet goed functionerende blaaszenuw.
  • de aanwezigheid van blaasgruis of blaasstenen. In blaasgruis en/of -stenen kunnen de bacteriën zich eenvoudig vermenigvuldigen. Vaak beschadigen het gruis en de stenen ook de blaaswand, waardoor de bacteriën zich nog eenvoudiger kunnen vermenigvuldigen. Door de beschadiging van de blaaswand is er meestal ook bloed in de urine aanwezig.

Symptomen blaasontsteking bij hond, kat, cavia, konijn en fret.

Hond/ kat/ cavia/ konijn met een blaasontsteking vertonen afwijkend plasgedrag. De dieren plassen vaak, of ze persen zonder dat er veel urine geloosd wordt. Soms hebben ze ook pijn. De urine kan er normaal uitzien, maar het kan ook troebel of bloederig zijn. Vrouwelijke honden/ katten/ cavia's/ konijnen likken vaak aan hun vulva en kunnen ook uitscheiding hebben. Het dier gedraagt zich in het algemeen niet ziek, het heeft geen koorts en eet en drinkt normaal.

Een dierenarts kan onderzoeken welke bacteriesoort er in de urine aanwezig is, en een behandeling voorstellen. Meestal wordt er een antibioticakuur voorgeschreven. Mocht uw huisdier hierop niet afdoende reageren, of wilt u liever een natuurlijk middel geven, dan kunt u Eurologist toepassen. Het is zinvol om gelijktijdig de urine op blaasgruis te laten onderzoeken. Een blaasontsteking gaat regelmatig gepaard met blaasgruis.

Behandeling blaasontsteking bij hond, kat, cavia, konijn en fret.

De Chinese kruidenformule Eurologist kan uitstekend worden ingezet bij een blaasontsteking of blaasgruis. Het is zeer effectief tegen blaasontsteking en het lost alle aanwezige blaasgruis op. Het geeft meestal al na enkele dagen resultaat. De behandeling duurt ongeveer 2-3 weken. De tabletten mogen door het eten worden gegeven. Indien gewenst mag het middel doorlopend worden gegeven. Het heeft op lange termijn geen bijwerkingen. Eurologist wordt ook preventief ingezet.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 14.30 uur geplaatst en betaald zijn via Bancontact, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Eurologist, 90 tabl. 300 mg  € 22,80
Bestel dit artikel Eurologist, 180 tabl. 300 mg  € 42,30
Bestel dit artikel Eurologist, 90 tabl. 1200 mg  € 36,30
Bestel dit artikel Eurologist, 180 tabl. 1200 mg  € 68,20

Eurologist = Trade mark (merknaam)

Eurologist is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Eurologist: Lysimachia nummuralia, Lygodium japonicum, Gallus endothelium, Astralagus membranaceus, Corydalis yanhusuo, Lindera strychnifolia, Akebia trifoliata, Pyrrosia sheareri, Plantago major. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering: We adviseren om gedurende de eerste 14 dagen een dubbele dosering te geven. U mag de dubbele dosering ook langere tijd geven, als u dit nodig vindt. Bij (voldoende) resultaat kan na 14 dagen een normale dosering worden gegeven. Door de hoge starthoeveelheid worden de blaas en urinewegen extra gestimuleerd in het zuiverende proces. Een zuivere blaas en urinewegen dragen bij aan een gezond milieu in de blaas.

Dosering voor kat en hond tot 5 kg
 
300 mg
 eerste 14 dagen  vanaf de 15-de dag
 tot  1 kg
 2x per dag 1 tabl 300 mg  2x per dag ½ tabl 300 mg
  1 - 5 kg
 2x per dag 2 tabl 300 mg  2x per dag 1 tabl 300 mg

Dosering voor kat en hond vanaf 5 kg
 
1200 mg
  eerste 14 dagen   vanaf de 15-de dag
  5 - 10 kg
 2x per dag 1 tabl 1200 mg  2x per dag ½ tabl 1200 mg
10 - 20 kg
 2x per dag 2 tabl 1200 mg  2x per dag 1 tabl 1200 mg
20 - 30 kg
 2x per dag 3 tabl 1200 mg  2x per dag 1½ tabl 1200 mg
30 - 40 kg
 2x per dag 4 tabl 1200 mg  2x per dag 2 tabl 1200 mg
40 - 50 kg
 2x per dag 5 tabl 1200 mg  2x per dag 2½ tabl 1200 mg
>    50 kg
 2x per dag 6 tabl 1200 mg  2x per dag 3 tabl 1200 mg

De dosering voor een cavia is in verhouding hoger dan voor een kat of hond. Een cavia, hamster of overige knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Cavia, hamster, konijn en overige knaagdieren
 
eerste 14 dagen
vanaf de 15-de dag
2 x per dag 2 tabl à 300 mg
2 x per dag 1 tabl à 300 mg

De dosering voor een kip of andere vogel is in verhouding hoger dan voor een kat of hond.

Kip of andere vogel
 
 eerste 14 dagen  vanaf de 15-de dag
0 - 0,5 kg
 2x per dag 1 tabl 1200 mg  2x per dag ½ tabl 1200 mg
0,5 - 2 kg
 2x per dag 2 tabl 1200 mg  2x per dag 1 tabl 1200 mg

Resultaat: 2 - 10 dagen. Nadat de symptomen verdwenen zijn, de dosering nog 2 maanden langer blijven inzetten.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet

Klantenonderzoek blaasgruis/ blaasontsteking

We hebben een klantenonderzoek uitgevoerd onder 500 klanten, waarbij blijkt dat maar liefst 87 procent van de honden, katten, cavia's en konijnen uitstekend reageert op de Eurologist.

Bij de overige 13 procent bleek dat de dosering niet goed was ingezet (vaak wordt er te weinig gegeven - 6 procent) of dat er een grote blaassteen aanwezig was (dan moet de Lysium formule ingezet worden - 5 procent). In zeldzame gevallen was er een poliep aanwezig (minder dan een procent van de gevallen), bleek de blaasvorm afwijkend waardoor rest-urine in de blaas achter bleef (eveneens minder dan een procent) of was er sprake van een tumor.KLANTENREACTIES EUROLOGIST (scrollen naar beneden)