BEHANDELING VAN GESCHEURDE KRUISBAND(KNIE) MET BACKMOTION EN ANALGOS


De kruisbanden zijn twee gewrichtsbanden die zich binnen in de knie bevinden.

Deze gewrichtsbanden lopen gekruist ten opzichte van elkaar en worden daarom kruisbanden genoemd. De functie van de kruisbanden is om het bovenbeen en het scheenbeen stabiel bij elkaar te houden. In de meeste gevallen is het de voorste kruisband die voor problemen zorgt. Een gedeeltelijke scheur van de voorste kruisband komt het vaakst voor. Het is voor een dierenarts niet moeilijk om vast te stellen dat de kruisband gescheurd is.

Een scheur in de voorste kruisband ontstaat meestal na een verkeerde beweging. Symptomen zijn acute kreupelheid die met pijn gepaard gaat. Soms steunt de hond dan nog een beetje op zijn poot, maar hij zal zichtbaar proberen de poot te ontlasten. Meestal wordt de poot omhoog gehouden zodat er geen gewicht op rust. De hond heeft moeite met zitten en zal niet gaan liggen op de kreupele poot.

Het scheuren van de kruisband komt voor bij honden van alle gewichten en leeftijden. Bij oudere dieren speelt degeneratie van de kruisband een belangrijke rol.

Als een gedeeltelijke scheur in de kruisband niet of niet tijdig behandeld wordt, leidt dit tot artrose in de knie. Een behandeling is dus erg belangrijk. Op het moment dat uw hond in de ene poot een gescheurde kruisband heeft, dan worden de twee kruisbanden in de andere poot zwaarder belast. In de praktijk wordt dan ook vaak gezien dat honden na 1 tot 2 jaar ook problemen (kunnen) krijgen met de kruisbanden in de andere achterpoot.

Behandeling

Het is belangrijk dat uw hond tenminste 6 weken zoveel mogelijk rust krijgt. Laat uw hond alleen kort uit om zijn behoefte te doen. Dit mag slechts enkele minuten duren en moet altijd aan de riem. Probeer uw hond zoveel in een Bench te houden. Traplopen, wilde spelletjes en lange wandelingen mogen absoluut niet. Als uw hond moeite heeft met rust en dit levert stress en onrust op, dan kunt u hiervoor onze Destress tabletten geven.

Een gescheurde kruisband kan goed behandeld worden met een combinatie van Backmotion en Analgos. Backmotion werkt effectief op herstel van de kruisband en gaat actief artrosevorming tegen. Omdat een gescheurde kruisband pijnlijk is, wordt geadviseerd om Analgos te geven. Analgos werkt effectief op pijn van de gewrichten en de gewrichtsbanden. Backmotion en Analgos zijn niet alleen een goed maar ook een diervriendelijk alternatief voor corticosteroïden zoals Prednisolon, Cortison en Dexamethason en pijnstillers zoals Cortafen, Rimadyl, Metacam en Ketafen. Backmotion en Analgos kennen geen vervelende bijwerkingen. Hierdoor kunnen ze ook langdurig worden gegeven.

Indicaties: gescheurde kruisband, kruisbandlaesie, artrose (botwoekering), pijnlijke knie, kniedysplasie.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 14.30 uur geplaatst en betaald zijn via Bancontact, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Analgos, 90 tabl. 1200 mg  € 35,30
Bestel dit artikel Analgos, 180 tabl. 1200 mg  € 67,10
Bestel dit artikel Backmotion, 90 tabl. 1200 mg  € 35,80
Bestel dit artikel Backmotion, 180 tabl. 1200 mg  € 67,90

Analgos & Backmotion = Trade mark (merknaam)

Analgos en Backmotion is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Analgos: Astralagus membranaceus, Scutellaria baicalensis, Angelica pubescens, Ephedra sinica, Asarum sieboldii. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Samenstelling Backmotion: Rehmannia glutinosa, Lycium barbarum, Glycyrrhiza uralensis, Angelica chinensis, Drynaria baronii, Dipsacus asper, Angelica pubescens, Gentiana macrophylla, Asarum sieboldii, Ledebouriella divaricata, Acantopanax gracilistylus, Achyranthes bidentata, Cinnamomum cassia, Astralagus membranaceus, Codonopsis pilosula, Poria cocos. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering: We adviseren om gedurende de eerste 14 dagen een dubbele dosering te geven. U mag de dubbele dosering ook langere tijd geven, als u dit nodig vindt. Bij (voldoende) resultaat kan na 14 dagen een normale dosering worden gegeven.

Dosering hond
 
  Eerste 14 dagen   Vanaf 15 dagen
tot  5 kg
 2x daags 0,5 tabl. 1200 mg  2x daags 0,25 tabl. 1200 mg
tot 10 kg
 2x daags 1 tabl. 1200 mg  2x daags 0,5 tabl. 1200 mg
tot 20 kg
 2x daags 2 tabl. 1200 mg  2x daags 1 tabl. 1200 mg
tot 30 kg
 2x daags 3 tabl. 1200 mg  2x daags 1,5 tabl. 1200 mg
tot 40 kg
 2x daags 4 tabl. 1200 mg  2x daags 2 tabl. 1200 mg
tot 50 kg
 2x daags 5 tabl. 1200 mg  2x daags 2,5 tabl. 1200 mg
>   50 kg
 2x daags 6 tabl. 1200 mg  2x daags 3 tabl. 1200 mg

Resultaat: is binnen 5 - 7 dagen te verwachten.

Onderhoudsdosering: Als uw hond weer goed loopt, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

1200 mg tablet
   
1200 mg tablet
   


KLANTENREACTIES BACKMOTION (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES ANALGOS (scrollen naar beneden)