IMMUUNSYSTEEM VERSTERKEN BIJ HOND, KAT EN CAVIA


Het immuunsysteem is essentieel voor de gezondheid.

Hond en kat hebben (net als andere hogere diersoorten en de mens) een immuunsysteem dat hen beschermt tegen onder andere ziekteverwekkers. In het immuunsysteem werkt een groot aantal cellen en moleculen samen om te voorkomen dat ziekmakers doen wat ze van plan zijn: een infectie veroorzaken. Er is een basaal algemeen immuunsysteem dat is aangeboren, en er zijn delen die specifiek op bepaalde aandoeningen "getraind" zijn door het eerder doormaken van een bepaalde ziekte of vaccinatie daartegen.

Bekende ziekteverwekkers zijn bacteriën en virussen, die overal in de omgeving aanwezig zijn en door direct contact (bacteriën) of door de lucht (virussen) van het ene op het andere dier worden overgedragen. Het kost hen moeite het lijf binnen te komen want de huid van lichaam, longen en ingewanden vormt een barrière. Maar lukt het een ziekteverwekker die hobbel toch te nemen en een infectie in gang te zetten dan komt het immuunsysteem in actie. Is een dier in goede conditie dan is het immuunsysteem tot heel wat verweer in staat, de natuurlijk weerstand is dan goed en de kans dat het dier ziek wordt is gering. Omgevingsfactoren of lichamelijke oorzaken kunnen de weerstand echter tijdelijk verminderen.

Factoren die de natuurlijke weerstand kunnen verzwakken zijn o.a.:

  • Stress
  • Vaccinaties
  • Geneesmiddelengebruik (antibiotica, prednison, steroïden)
  • Slechte voeding
  • Genetische aanleg
  • Ouderdom (degeneratie)
  • Giftige stoffen
  • Ziekte en uitputting

Mogelijke infectieziekten die door een verzwakt immuunsysteem een kans krijgen te ontstaan zijn luchtwegaandoeningen en huidgerelateerde aandoeningen.

Luchtwegaandoeningen zijn bijvoorbeeld kennelhoest en niesziekte. Speciaal ter ondersteuning van deze luchtwegaandoeningen die het gevolg zijn van een zwakke natuurlijke weerstand hebben we Echina Complex ontwikkeld. Dit bevat het kruid Echinacea maar ook de kruiden Cats Claw en Plantago. De kruiden zijn biologisch zuiver gekweekt. Bij kennelhoest is het aan te bevelen Echina Complex te combineren met de Chinese kruidenformule Respire, bij niesziekte met de Chinese kruidenformule Liseng.

Huidgerelateerde aandoeningen zijn demodex, allergie al dan niet met jeuk, eosinofiel granuloom en een groot aantal huidziekten. Speciaal ter ondersteuning van deze huidgerelateerde aandoeningen die het gevolg zijn van een zwakke natuurlijke weerstand hebben we Immunity Complex ontwikkeld. Bij demodex is het aan te bevelen Immunity Complex te combineren met Demodex-olie. Bij allergie en jeukende huidaandoeningen bevelen we de combinatie Immunity Complex met de Xie Tang formule aan en bij eosinofiel granuloom Immunity Complex met Sical.

Parasieten. Bij leishmania is het aan te bevelen Immunity Complex te combineren met Bai Fen. Bij giardia is het aan te bevelen Immunity Complex te combineren met Giardex.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 14.30 uur geplaatst en betaald zijn via Bancontact, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Echina Complex, 35 ml  € 11,60
Bestel dit artikel Echina Complex, 100 ml  € 27,50
Bestel dit artikel Immunity Complex, 35 ml  € 17,50
Bestel dit artikel Immunity Complex, 70 ml  € 42,50

35 ml = 700 druppels

Echina Complex is een aanvullend diervoeder. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. Echina Complex kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Echina Complex: Echinacea, Cats Claw, Plantago psyllium, Ethylalcohol.

Dosering Echina Complex: De aanbevolen hoeveelheid Echina Complex mengen met water, 1 deel Echina Complex en 10 delen water, en in de mond spuiten met een pipet of spuitje. Het mag ook door het voedsel. Als het dier het compleet oplikt mag het ook met een beetje karnemelk/ kattenmelk gemengd worden(1:10).

Tot 1 kg, 2 maal daags 1 druppel.
Tot 2 kg, 2 maal daags 2 druppels.
Tot 5 kg, 2 maal daags 5 druppels.
Tussen 5 - 10 kg, 2 maal daags 10 druppels.
Tussen 10 - 20 kg, 2 maal daags 15 druppels.
Zwaarder dan 20 kg, 2 maal daags 20 druppels.

Bij acute gevallen verdubbelen of meer, daarna afbouwen naar normale dosering.

Resultaat: zichtbaar 2-4 weken, maar minimaal 2-3 maanden geven.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.


Immunity Complex is een aanvullend diervoeder. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. Immunity Complex kan over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Immunity Complex: Liquid seaweed. Trace elements: Calcium, Copper, Iron, Magenese, Poassium, Zinc.

Dosering Immunity Complex: De aanbevolen hoeveelheid Immunity Complex mengen met water, 1 deel Immunity Complex en 20 delen water, en in de mond spuiten met een pipet of spuitje. Het mag ook door het voedsel. Als het dier het compleet oplikt mag het ook met een beetje karnemelk/ kattenmelk gemengd worden(1:20).

Cavia / kat 3 druppels per dag. Hond 6 druppels per dag.

Bij ernstige aandoeningen, zoals hartkwalen, de dosering verdubbelen.

Resultaat: Eerste resultaat 1-2 weken, maar minimaal 4 weken geven.

Onderhoudsdosis: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

Echina Complex
 
Immunity Complex
Echina Complex
 
Immunity Complex


KLANTENREACTIES ECHINA COMPLEX (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES IMMUNITY COMPLEX (scrollen naar beneden)