KENNELHOEST BEHANDELEN BIJ UW HOND MET RESPIRE


Kennelhoest is een besmettelijke infectieziekte van de bovenste luchtwegen.

Er bestaan verschillende ziekteverwekkers die kennelhoest kunnen veroorzaken, b.v. het Canine para-influenza virus of Bordetella bronchiseptica, een bacterie, die ook een rol bij de niesziekte van poezen speelt (daarom kunnen katten door honden besmet worden!). Over het algemeen wordt de slijmhuid van de luchtwegen door virussen beschadigd en "wordt zo de weg vrijgemaakt" voor een infectie met bacteriën (secundaire bacteriële infectie). Kennelhoest wordt soms ook "hondengriep" genoemd. Hoewel mensen hun hond met griep kunnen aansteken, kunnen wij niet door onze honden met kennelhoest worden aangestoken.

De naam is bedrieglijk, want kennelhoest komt niet alleen voor bij honden die in kennels leven. Deze ziekte komt echter wel vaker voor op plaatsen, waar veel honden bij elkaar komen: dierenasiels, hondenpensions, tentoonstellingen, dierenklinieken of hondenscholen.

Besmetting kennelhoest

Besmetting met kennelhoest vindt meestal plaats door de zogenaamde druppelinfectie. Dit betekent, dat de besmette hond de bacteriën of virussen uitniest of ophoest en deze door de lucht naar andere honden gedragen worden. De besmetting kan dus plaats vinden zonder direct contact met anderen dieren! Via speeksel kan echter ook een infectie plaats vinden. Denkt u er aan, dat de armbescherming bij de hondensport of een emmer met water door veel dieren worden gebruikt. Indien mogelijk is een isolatie wenselijk, om besmetting van andere dieren te voorkomen.

De ziekte kan uitbreken wanneer het lichaamseigen afweersysteem van de hond verzwakt is. Dit kan door stress veroorzaakt worden, maar b.v. ook door het wisselen van de tanden, parasieten, slecht weer, te weinig hygiëne of slechte voeding.

Symptomen kennelhoest

Ongeveer 4 tot 10 dagen na de besmetting krijgt de hond symptomen, die vaak niet erg zwaar zijn: een blaffende hoest, evt. met wat kokhalzen (de eigenaar denkt dan vaak dat zijn hond wat verslikt heeft), wat neusuitvloeiing of lichte kortademigheid. In deze gevallen voelt uw hond zich niet ziek, hij heeft geen koorts en eet normaal. Meestal zijn de klachten na enige dagen tot twee weken verdwenen, in ongunstige gevallen kunnen ze echter een paar maanden duren. In sommige gevallen ontstaan er zware complicaties, vooral wanneer er een secundaire bacteriële infectie bestaat. Dan krijgt de hond koorts, er komt pus uit de neus en dit kan tot een longontsteking (pneumonie) of zelfs een longvliesontsteking (pleuritis) leiden. In deze gevallen is het heel belangrijk dat u naar de dierenarts gaat, want ze kunnen dodelijk verlopen!

Behandeling kennelhoest

  • Wat kunt u zelf doen? Honden met kennelhoest hebben vooral veel rust nodig. U moet zo veel mogelijk opwinding en stress voorkomen. Een warme, droge omgeving ondersteunt de genezing. Wanneer uw hond erg trekt bij het uitlaten, is een tuigje beter dan een halsband. Met een tuigje ontstaat er geen druk op de luchtpijp. Ook bij een gezonde hond is een tuigje beter, want trekken aan de halsband is erg slecht voor de halswervels.

  • Bestrijden van de kennelhoest. Respire is zeer geschikt voor de behandeling van kennelhoest (zonder koorts). Het geneest de infectie, waardoor de klachten verdwijnen. Het hoesten wordt gekalmeerd en het lost de slijm op. Respire optimaliseert de vitale functies van de milt, longen en nieren. Hierdoor word het reactievermogen van de hond op ziekteverwekkende prikkels versterkt.

  • Versterken van het immuunsysteem. Een oorzaak van kennelhoest is meestal een geringe natuurlijke weerstand. Heeft uw dier al langere tijd last van kennelhoest of is de kennelhoest het chronisch geworden, dan is het zinvol om ook de Echina complex in te zetten. De Echina complex verhoogt de natuurlijke weerstand aanzienlijk, waardoor het herstel wordt bevorderd.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 14.30 uur geplaatst en betaald zijn via Bancontact, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Respire, 90 tabl. 300 mg  € 23,80
Bestel dit artikel Respire, 180 tabl. 300 mg  € 44,70
Bestel dit artikel Respire, 90 tabl. 1200 mg  € 36,20
Bestel dit artikel Respire, 180 tabl. 1200 mg  € 66,80

Respire = Trade mark (merknaam)

Respire is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Respire: Codonopsis pilosula, Astralagus membranaceus, Rehmannia glutinosa, Prunus mume, Schisandra chinensis, Morus alba, Tussilago farfara, Perila frutescens, Fritillaria cirrhosa, Platycodon grandiflorum, Pinellia ternata, Zingiber officinale. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering: We adviseren om gedurende de eerste 14 dagen een dubbele dosering te geven. U mag de dubbele dosering ook langere tijd geven, als u dit nodig vindt. Bij (voldoende) resultaat kan na 14 dagen een normale dosering worden gegeven.

Dosering hond
 
  Eerste 14 dagen   Vanaf 15 dagen
tot  1 kg
 2x daags 1 tabl. 300 mg  2x daags 0,5 tabl. 300 mg
tot  5 kg
 2x daags 2 tabl. 300 mg  2x daags 1 tabl. 300 mg
tot 10 kg
 2x daags 1 tabl. 1200 mg  2x daags 0,5 tabl. 1200 mg
tot 20 kg
 2x daags 2 tabl. 1200 mg  2x daags 1 tabl. 1200 mg
tot 30 kg
 2x daags 3 tabl. 1200 mg  2x daags 1,5 tabl. 1200 mg
tot 40 kg
 2x daags 4 tabl. 1200 mg  2x daags 2 tabl. 1200 mg
tot 50 kg
 2x daags 5 tabl. 1200 mg  2x daags 2,5 tabl. 1200 mg
>   50 kg
 2x daags 6 tabl. 1200 mg  2x daags 3 tabl. 1200 mg

Resultaat: 2 - 10 dagen. Nadat de symptomen verdwenen zijn, de dosering nog 4 weken langer blijven inzetten.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES RESPIRE (scrollen naar beneden)