LYME (BORRELIOSE) BEHANDELEN BIJ HOND EN KAT MET TING FOW

De ziekte van Lyme wordt in de volksmond ook wel tekenziekte genoemd.

Andere omschrijvingen: Lyme-borreliose of Borreliose, Borrelia bacterie, chronische Lyme-borreliose

De ziekte van Lyme

De ziekte wordt veroorzaakt door een bacterie die in het speeksel van een besmette teek voorkomt. Gelukkig zijn niet alle teken besmet met deze Borrelia bacterie. Een teek graaft zich als het ware in de huid van uw huisdier en zuigt zich vol met bloed. Tijdens dit proces kan de Borrelia bacterie overgedragen worden naar uw huisdier. Een besmette teek moet minimaal 24 uur op uw huisdier zitten voordat een mogelijke besmetting kan plaatsvinden. Het is daarom belangrijk dat u na een wandeling in de natuur uw huisdier controleert op teken. Eventuele teken kunt u het beste zo snel mogelijk verwijderen met een tekentang.

De ziekte van Lyme komt het meeste voor bij honden, bij katten komt het eigenlijk maar zelden voor. Mensen kunnen de ziekte van Lyme ook krijgen, maar alleen door direct contact met een teek, een huisdier kan een mens niet besmetten.

Symptomen van de ziekte van Lyme

Als een mens besmet wordt ontstaat er meestal een rode ring of vlek. Bij een huisdier is dat niet het geval. Het ontstaan van een bult op de plaats waar de teek heeft gezeten, zegt helemaal niets over het al dan niet ontwikkelen van de ziekte van Lyme. De ziekte van Lyme wordt een zogenaamd multi-systeem ziekte genoemd. Dat wil zeggen dat het allerlei verschillende (vage) klachten veroorzaakt. Het ontstaan van de klachten volgt niet altijd direct na de besmetting, dit kan soms wel jaren duren. Mogelijke klachten zijn:

 • Huidaandoeningen
 • Hartaandoening
 • Neurologische aandoeningen, hersenen of zenuwstelsel
 • Wisselende kreupelheid, gewrichtsontsteking, pijn
 • Zwelling lymfeklieren, hals klier, liesklier of okselklier
 • Gedragsverandering
 • Vermoeidheidsverschijnselen, lusteloos, geen eetlust
 • Oogaandoeningen
 • Luchtwegaandoeningen
 • Koorts en koude rillingen
 • Nierfalen
 • Maag-darm aandoeningen, diarree of obstipatie
 • Onverklaarbaar ontstaan van reisziekte
 • Bloedarmoede, meestal bij een kat

Indien de ziekte van Lyme lange tijd aanwezig is, dan loopt uw huisdier risico op blijvende schade aan de nieren of gewrichten.

Diagnose ziekte van Lyme

Zodra de Borrelia bacterie eenmaal het lichaam van uw huisdier is binnengekomen, dan gaat hij vrijwel direct via de bloedbaan naar de organen en het centrale zenuwstelsel. De bacterie is eigenlijk maar zeer kort aantoonbaar aanwezig in het bloed. Hierdoor is deze bacterie zeer lastig met een bloedtest op te sporen en moeilijk te bestrijden met antibiotica. Hierdoor bestaat er dan ook geen betrouwbare test die kan vaststellen of uw huisdier de ziekte van Lyme heeft. Uw dierenarts kan eigenlijk alleen op basis van het ziekteverloop en de symptomen bepalen of uw huisdier de ziekte van Lyme heeft.

Behandeling ziekte van Lyme

De behandeling van de ziekte van Lyme bestaat uit een drietal deel behandelingen die gelijktijdig worden ingezet:

 1. Het bestrijden van de Borrelia bacterie met de Chinese kruiden formule Ting Fow. De formule bestrijdt niet alleen de Borrelia bacterie, maar ook alle andere gerelateerde hoofdstam bacteriën. Dit is belangrijk, omdat door de aanwezigheid van de Borrelia bacterie in de praktijk een aantal gerelateerde bacteriën ontstaan, die het zelfde effect op uw huisdier hebben.
 2. Het reinigen van het lichaam, dit is een belangrijke ondersteuning van de kruidenformule Ting Fow, omdat alle ziekmakende afvalstoffen van de Borrelia bacterie ook verwijderd moeten worden, hiervoor kan reinigingskuur type 2 ingezet worden.
 3. Het versterken van het immuunsysteem. Bij een sterk immuunsysteem krijgt de Borrelia bacterie weinig tot geen kans zich te gaan ontwikkelen in het lichaam. Het is daarom ook belangrijk om ook de Immunity complex te gaan geven.

De behandeling duurt 3 maanden. Gedurende deze 3 maanden moeten alle drie formules continue worden ingezet.

Ting Fow heeft geen bijwerkingen en mag langdurig worden gegeven, zelfs levenslang.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 14.30 uur geplaatst en betaald zijn via Bancontact, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Ting Fow, 90 tabl. 300 mg  € 24,50
Bestel dit artikel Ting Fow, 90 tabl. 1200 mg  € 36,50
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 2, 180 tabl.  € 29,90
Bestel dit artikel Immunity Complex, 35 ml  € 17,50
Bestel dit artikel Immunity Complex, 70 ml  € 42,50

Ting Fow & Immunity Complex = Trade mark (merknaam)

Ting Fow is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Immunity Complex is een aanvullend diervoeder. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Ting Fow: Angelica pubescens, Gentiana macrophylla, Ledebouriella divaricata, Schizonepeta tenuifolia, Notopterygium incisium, Eucommia ulmoides Cinnamomum cassia, Angelica chinensis, Morus alba, Astralagus membranaceus, Dipsacus asper, Poria cocos, Zingiber officinale, Ziziphus jujuba, Glycyrrhiza uralensis. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Samenstelling Immunity Complex: Liquid seaweed. Trace elements: Calcium, Copper, Iron, Magenese, Poassium, Zinc.

Dosering Ting Fow: We adviseren om gedurende de eerste 14 dagen een dubbele dosering te geven. U mag de dubbele dosering ook langere tijd geven, als u dit nodig vindt. Bij (voldoende) resultaat kan na 14 dagen een normale dosering worden gegeven.

Dosering Ting Fow hond en kat
 
  Eerste 14 dagen   Vanaf 15 dagen
tot  1 kg
 2x daags 1 tabl. 300 mg  2x daags 0,5 tabl. 300 mg
tot  5 kg
 2x daags 2 tabl. 300 mg  2x daags 1 tabl. 300 mg
tot 10 kg
 2x daags 1 tabl. 1200 mg  2x daags 0,5 tabl. 1200 mg
tot 20 kg
 2x daags 2 tabl. 1200 mg  2x daags 1 tabl. 1200 mg
tot 30 kg
 2x daags 3 tabl. 1200 mg  2x daags 1,5 tabl. 1200 mg
tot 40 kg
 2x daags 4 tabl. 1200 mg  2x daags 2 tabl. 1200 mg
tot 50 kg
 2x daags 5 tabl. 1200 mg  2x daags 2,5 tabl. 1200 mg
>   50 kg
 2x daags 6 tabl. 1200 mg  2x daags 3 tabl. 1200 mg

Dosering Immunity Complex: De aanbevolen hoeveelheid Immunity Complex mengen met water, 1 deel Immunity Complex en 20 delen water, en in de mond spuiten met een pipet of spuitje. Het mag ook door het voedsel. Als het dier het compleet oplikt mag het ook met een beetje karnemelk/ kattenmelk gemengd worden(1:20).

Het wordt aangeraden om een flesje (35 ml) compleet op te maken, zodat een uitstekende natuurlijke weerstand wordt verkregen.

Cavia / kat 3 druppels per dag. Hond 6 druppels per dag.

Resultaat: zichtbaar na 1 - 3 weken, maar minimaal 2 maanden geven.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer op gewicht is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

Immunity Complex
 
300 mg tablet
 
1200 mg tablet
Immunity Complex
 
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES TING FOW (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES REINIGINGSKUUR TYPE 2 (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES IMMUNITY COMPLEX (scrollen naar beneden)