+ Schildklier bij kat effectief behandelen.

SCHILDKLIER AANDOENING BIJ DE KAT

Functie van de schildklier

De schildklier is een vlindervormig orgaan, dat dicht onder het strottenhoofd links en rechts van de luchtpijp ligt en door een smal middelstukje wordt verbonden. Een hormoon uit de hypofyse (TSH) beinvloedt de schildklier en zorgt er zo voor, dat de schildklier de juiste hoeveelheid hormonen aanmaakt. De schildklierhormonen heten T3 en T4 en zijn zeer belangrijk voor de regulatie van de stofwisseling. T4 is een inactief voorstadium en T3 is het actieve schildklierhormoon. De bloedwaarden kunnen, afhankelijk van het laboratorium, wat wisselen. Daarom moet u ze altijd met de referentiewaarden op het laboratoriumformulier vergelijken.
Wanneer de schildklier te veel hormonen produceert, noemt men dit hyperthyreose.
Deze ziekte komt regelmatig voor bij oudere poezen. Normaal gesproken is de schildklier zo klein, dat men deze niet kan voelen. Bij een hyperthyreose kan men de schildklier soms voelen als een verdikking.
Een hyperthyreose komt bij honden niet vaak voor.

Verschijnselen schildklierafwijking

De verschijnselen van deze aandoening zijn zeer langzaam progressief, en kunnen gering of ernstig zijn. Gezien het feit dat de meeste katten een goede eetlust houden en zeer actief zijn, wordt de gang naar de dierenarts niet snel gemaakt. Bij een kat die gezien de verschijnselen van deze aandoening verdacht wordt, wordt de definitieve diagnose gesteld met behulp van bloedonderzoek, waarbij de hormoonconcentratie gemeten wordt.
De uitslag hiervan is niet altijd betrouwbaar, bijvoorbeeld als er andere aandoeningen aanwezig zijn kan het schildklierhormoon veel lager worden, zodat het lijkt dat de schildklieren normaal werken. Daarom dient ook de de leverfunctie en nierfunctie en het suikergehalte bepaald te worden.

Behandeling schildklierafwijking

Deze bestaat uit het geven van een speciale combinatie van lichaamseigen mineralen. Hierdoor wordt hormoon productie gestabiliseerd tot een normale waarde. Het lichaam van uw kat reageert binnen enkele dagen tot enkele weken. Dit is geheel afhankelijk van de ernst en de tijdsduur dat uw kat de aandoening heeft. Bij het aanvangen van de behandeling kan soms enige verergering optreden. Dit lijkt ernstig, echter is het niet. U mag de dosis dan tijdelijk verminderen.

Het is niet alleen een goed maar ook een diervriendelijk alternatief voor Felimazole(zeer giftig bij verpulveren), Carbimazol en Strumazol. Het kent geen bijwerkingen. Hierdoor kan het langdurig worden gegeven. De SWS tabletten mogen ook samen met de Felimazole, Carbimazol en Strumazol ingezet worden. Na 2-3 weken wordt dan meestal de Felimazole, Carbimazol en Strumazol met 25% per week afgebouwd.

Bestel dit artikel SWS, 300 mg tabletten   90 tabletten € 21,60
Bestel dit artikel SWS, 300 mg tabletten 180 tabletten € 39,90

= Trade mark (merknaam)

Samenstelling SWS: Seleen, Kalium, Bromide, Magnesiumstearaat. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering SWS voor: kat en knaagdieren. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren. Eventueel oplossen in water en mengen met voedsel.

cavia/ konijn: tweemaal daags 1/2 tablet.
kleine kat: tweemaal daags 1 tablet.
grote kat: tweemaal daags 2 tabletten.

Resultaat: 2 dagen tot enkele weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 Bijsluiter SWS

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

 
300 mg tablet
 


KLANTENREACTIES SWS TABLETTEN (scrollen naar beneden)


schildklier-kat Mail deze pagina    schildklier-kat Toevoegen aan je Favorieten    schildklier-kat Print deze pagina