ALLERGIE, LUCHTWEGEN

Allergie van de luchtwegen bij hond, kat, cavia, konijn, fret en overige huisdieren.

Allergie betekent overgevoelig zijn voor bepaalde relatief onschuldige stoffen in de omgeving. Een goed functionerend afweersysteem reageert niet op deze stoffen, omdat deze geen schade aan het lichaam toebrengen. Een verstoord afweersysteem reageert daarentegen wel sterk op deze stoffen (dit noemen we een "allergische reactie") met alle gevolgen van dien, bijvoorbeeld een luchtwegprobleem.

Symptomen van luchtwegproblemen t.g.v. van een allergische reactie

Behandeling allergie van de luchtwegen

Luchtwegproblemen tengevolge van een allergische reactie is een ernstige ziekte die helaas vaak bij huisdieren voorkomt. Regelmatig zien we echter dat na afloop van een reguliere behandeling, dus nadat de Prednison en/of antibiotica is uitgewerkt, de allergie verschijnselen (soms sterker) weer terugkomen. Gelukkig kennen we naast de reguliere behandeling ook een behandeling met Chinese kruiden.

De Chinese kruiden werken direct in op het afweersysteem en het grote voordeel van deze kruiden is dat ze geen nadelige bijwerkingen bezitten, zoals het verminderen van de natuurlijke weerstand. Het afweersysteem van uw huisdier krijgt hierdoor de mogelijkheid zich te herstellen in plaats van nog meer aangetast te worden.

Enzymen Complex voor het herstel van het afweersysteem en Xanthium voor het behandelen van de aangedane luchtwegen is tot nu toe zeer succesvol gebleken.

Als een dier in het verleden meerdere malen antibiotica en/of prednison heeft gebruikt is het zinvol om de Enzymen Complex/ Xanthium formule gelijktijdig te combineren met een reinigingskuur. Die ruimt uit alle daarmee belaste organen de restanten van de antibiotica en prednison op, waardoor het herstel wordt bevorderd.
Reinigingskuur en Enzymen Complex/ Xanthium gaan perfect samen en de combinatie heeft al heel wat dieren zeker langdurig en vaak blijvend van hun allergie verlost.

Bestel dit artikel Enzymen Complex™, 1200 mg tabletten    90 tabletten € 32,40
Bestel dit artikel Enzymen Complex™, 1200 mg tabletten  180 tabletten € 61,70
Bestel dit artikel Xanthium™, 1200 mg tabletten    90 tabletten € 31,70
Bestel dit artikel Xanthium™, 1200 mg tabletten  180 tabletten € 60,40
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 1, groene leem    90 tabletten € 26,50
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 1, groene leem  180 tabletten € 52,90
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 2, algenconcentraat  180 tabletten € 28,50

= Trade mark (merknaam)

Samenstelling Enzymen Complex: Astralagus membranaceus, Magnesiumstearaat. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,0% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,1% ruwe celstof 8,0% Natrium 0,4%.

Samenstelling Xanthium: Xanthium sibiricium, Sophora flavescens, Bupleurum chinense, Scutellaria baicalensis, Ganoderma lucidum, Ledebouriella divaricata, Prunus mume, Panax ginseng, Glycyrrhiza uralensis, Schisandra chinensis, Magnesiumstearaat. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: Analytische bestanddelen: ruwe as 3,0% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,1% ruwe celstof 8,0% Natrium 0,4%.

Dosering Enzymen Complex en Xanthium voor: hond, kat en knaagdieren. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Dosering hond, kat en overige huisdieren
Lichaamsgewicht
Frequentie
Hoeveelheid
tot 5 kg
2 x daags
1 tablet à 300 mg
tot 10 kg
2 x daags
0,5 tablet à 1200 mg
tot 20 kg
2 x daags
1 tablet à 1200 mg
tot 30 kg
2 x daags
1,5 tablet à 1200 mg
tot 40 kg
2 x daags
2 tabletten à 1200 mg
tot 50 kg
2 x daags
2,5 tablet à 1200 mg
boven 50 kg
2 x daags
3 tabletten à 1200 mg

De dosering voor een cavia en konijn is relatief hoger dan voor kat of hond. Knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Dosering cavia, hamster en overige knaagdieren
2 x daags
1 tablet à 300 mg

Resultaat: zichtbaar resultaat 2 - 4 weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 Bijsluiter Enzymen Complex

 Bijsluiter Xanthium

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

1200 mg tablet
 
1200 mg tablet
 


KLANTENREACTIES ENZYMEN COMPLEX (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES XANTHIUM (scrollen naar beneden)


allergie-longen-hond Mail deze pagina    allergie-longen-kat Toevoegen aan je Favorieten    allergie-luchtwegen-honden Print deze pagina