TANDVLEES ONTSTEKING

Tandvleesontsteking bij hond, kat, cavia, konijn, fret en overige huisdieren.

tandvleesontsteking Een veel voorkomend probleem bij honden en katten is het ontstaan van tandsteen, meestal in combinatie met ontstoken tandvlees. Het probleem komt niet alleen voor bij oudere dieren. Bij 80-85% van de honden wordt al op 2-jarige leeftijd een probleem met het gebit geconstateerd. Kleinere rassen zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van tandsteen en tandvleesontsteking.

Oorzaak tandvleesontsteking

De directe oorzaak van tandsteen en tandvleesontsteking is tandplak wat door bacteriŽn gevormd wordt. Door speeksel kan tandplak gaan verkalken waardoor tandsteen ontstaat. Dit tandsteen irriteert het tandvlees waardoor het ontstoken raakt. Als de ontsteking langs de tandhals de diepte in gaat kan de tand of kies los gaan zitten en uiteindelijk uitvallen.

Hoe herkent u tandvleesontsteking en tandsteen?

hondstinktuitbek Het eerste wat de eigenaar vaak opvalt is de stank uit de bek. Verder kan het dier meer gaan speekselen en minder gaan eten door de pijn. Roodheid, zwelling van het tandvlees en bloed- of etterverlies. Soms wrijft de hond of kat met de bek over de grond of met de poten langs de bek.

Behandeling tandvleesontsteking

Soms helpt het reinigen door een dierenarts, maar meestal komt het na enige tijd gewoon weer terug. Het inzetten van een speciale een mineralentherapie in combinatie met rauw voedsel geeft meestal wel een langdurig resultaat. Hierdoor kan voorkomen worden dat de tandvleesontsteking weer terugkomt en uiteindelijk chronisch gaat worden.
De mineraaltherapie bestaat uit het geven van een speciale combinatie van lichaamseigen mineralen. Hierdoor wordt de tandvleesontsteking gestabiliseerd en kan het tandvlees gaan herstellen. Het lichaam van uw huisdier reageert binnen enkele dagen tot enkele weken. Dit is geheel afhankelijk van de ernst en de tijdsduur dat de tandvleesontsteking aanwezig is. Bij het aanvangen van de behandeling kan soms enige verergering optreden. Dit lijkt ernstig, echter is het niet. GingiFit is als tablet vorm en als gel verkrijgbaar. De gel kan rechtstreeks op het aangedane tandvlees aangebracht worden en als het lukt zelfs een beetje inmasseren. Bij ernstige situaties heeft het de voorkeur zowel de tabletten als de gel in te zetten.

Voorkomen tandvleesontsteking

Laat het grootste deel van de voeding uit rauw voedsel bestaan. Hierdoor wordt de vorming van tandplak grotendeels voorkomen. Ook zijn speciale kauwmaterialen, zoals flosstouw, buffelpees etc. zijn te verkrijgen bij de dierenspeciaal zaak. Kauwen voorkomt tandplak en dus tandsteen, waardoor uiteindelijk de tandontsteking wordt voorkomen. Indien voldoende rauw voedsel en kauwmaterialen wordt gegeven is het poetsen van tanden eigenlijk overbodig.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten!

Bestel dit artikel GingiFit™, gel   30 ml € 21,90
Bestel dit artikel GingiFit™, gel   60 ml € 41,60
Bestel dit artikel GingiFit™, 300 mg tabletten   90 tabletten € 23,60
Bestel dit artikel GingiFit™, 300 mg tabletten 180 tabletten € 43,50

ô = Trade mark (merknaam)

Samenstelling GingiFit: Ferrum phosphoricum, Natrium phosphoricum en Calcium sulfuratum. Toevoegingsmiddelen: Ascorbinezuur (Vit. C), Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

GingiFit is geschikt voor de honden, katten en cavia's van alle leeftijden, ook pups en kittens. GingiFit mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren. De tabletten eventueel oplossen in water en mengen met voedsel.

Dosering GingiFit tabletten:

cavia/ konijn: tweemaal daags 0,5 tablet.
kleine hond/ kat: tweemaal daags 1 tablet.
middelgrote hond: tweemaal daags 2 tabletten.
grote hond: tweemaal daags 3 tabletten.

Dosering GingiFit gel:

4 - 6 maal aanbrengen direct aanbrengen op het tandvlees.

Resultaat: 2 dagen tot enkele weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 Bijsluiter GingiFit

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

 
300 mg tablet
 


KLANTENREACTIES GINGIFIT (scrollen naar beneden)
tandvleesontsteking-hond Mail deze pagina    tandvleesontsteking-kat Toevoegen aan je Favorieten    tandvleesontsteking-cavia Print deze pagina