TANDVLEES ONTSTEKING BEHANDELEN BIJ UW HOND, KAT EN CAVIA MET GINGIFIT


Ontstoken tandvlees is gemakkelijk te herkennen aan rood gezwollen tandvlees dat gemakkelijk bloedt

tandvleesontsteking

Een veel voorkomend probleem bij honden en katten is het ontstaan van tandsteen, meestal in combinatie met ontstoken tandvlees. Het probleem komt niet alleen voor bij oudere dieren. Bij 80-85% van de honden wordt al op 2-jarige leeftijd een probleem met het gebit geconstateerd. Kleinere rassen zijn gevoeliger voor het ontwikkelen van tandsteen en tandvleesontsteking.

Oorzaak tandvleesontsteking

De directe oorzaak van tandsteen en tandvleesontsteking is tandplak wat door bacteriën gevormd wordt. Door speeksel kan tandplak gaan verkalken waardoor tandsteen ontstaat. Dit tandsteen irriteert het tandvlees waardoor het ontstoken raakt. Als de ontsteking langs de tandhals de diepte in gaat kan de tand of kies los gaan zitten en uiteindelijk uitvallen.

Hoe herkent u tandvleesontsteking en tandsteen?

hondstinktuitbek

Het eerste wat de eigenaar vaak opvalt is de stank uit de bek. Verder kan het dier meer gaan speekselen en minder gaan eten door de pijn. Roodheid, zwelling van het tandvlees en bloed- of etterverlies. Soms wrijft de hond of kat met de bek over de grond of met de poten langs de bek.

Behandeling tandvleesontsteking

Bij ontsteking van het tandvlees kan een gebitsreiniging effectief helpen. Een gebitsreiniging wordt altijd uitgevoerd door een dierenarts. Een nadeel van deze behandeling is dat het dier onder narcose of verdoving moet, de behandeling veroorzaakt in veel gevallen stress en angst. Een ander nadeel is dat de tandvleesontsteking na enige tijd vaak weer terug komt. Een diervriendelijk alternatief is het inzetten van een mineralentherapie. Als de mineralentherapie gecombineerd wordt met een menu van rauw voedsel geeft het meestal een langdurig resultaat. Hierdoor kan voorkomen worden dat de tandvleesontsteking weer terugkomt en uiteindelijk een chronisch karakter krijgt. De therapie bestaat uit het geven van een speciale combinatie van hoogwaardige mineralen die van nature in het lichaam voorkomen. Hierdoor worden ze direct door het lichaam herkend en snel en effectief opgenomen.
De mineralentherapie zorgt dat de tandvleesontsteking stabiliseert en zo heeft het tandvlees de kans om te herstellen. Dit herstel gebeurt in sommige gevallen binnen enkele dagen en in andere gevallen duurt het langere tijd. Dit is afhankelijk van de ernst en de tijdsduur dat de tandvleesontsteking aanwezig is. GingiFit is in tabletten en als gel verkrijgbaar. De gel kan rechtstreeks op het aangedane tandvlees aangebracht worden en als het lukt zelfs een beetje inmasseren. De combinatie van GingiFit tabletten en GingiFit gel werkt zeer krachtig. Dit komt doordat de ontsteking zowel inwendig als uitwendig behandeld wordt. Bij ernstige ontstekingen wordt aangeraden om de tabletten in combinatie met de gel in te zetten.

Voor dagelijks gebruik mag u de gel ook gewoon als tandpasta inzetten. Hierdoor houdt uw dier een mooi gebit.

Voorkomen tandvleesontsteking

Laat het grootste deel van de voeding uit rauw voedsel bestaan. Hierdoor wordt de vorming van tandplak grotendeels voorkomen. Ook zijn speciale kauwmaterialen, zoals flosstouw, buffelpees etc. zijn te verkrijgen bij de dierenspeciaalzaak. Kauwen voorkomt tandplak en dus tandsteen, waardoor uiteindelijk de tandontsteking wordt voorkomen. Indien voldoende rauw voedsel en kauwmaterialen wordt gegeven is het poetsen van tanden eigenlijk overbodig.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 14.30 uur geplaatst en betaald zijn via Bancontact, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel GingiFit, gel 30 ml  € 24,30
Bestel dit artikel GingiFit, 90 tabl. 300 mg  € 25,40
Bestel dit artikel GingiFit, 180 tabl. 300 mg  € 47,30

GingiFit = Trade mark (merknaam)

GingiFit is een aanvullend diervoeder. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling GingiFit: Ferrum phosphoricum, Natrium phosphoricum en Calcium sulfuratum. Toevoegingsmiddelen: Ascorbinezuur (Vit. C), Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering GingiFit tabletten: eventueel oplossen in water en mengen met voedsel.

cavia/ konijn: tweemaal daags 0,5 tablet.
kleine hond/ kat: tweemaal daags 1 tablet.
middelgrote hond: tweemaal daags 2 tabletten.
grote hond: tweemaal daags 3 tabletten.

Dosering GingiFit gel:

4 - 6 maal aanbrengen direct aanbrengen op het tandvlees.

Resultaat: 2 dagen tot enkele weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

Gingifit gel
 
GingiFit gel
 
300 mg tabletKLANTENREACTIES GINGIFIT GEL (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES GINGIFIT TABLETTEN (scrollen naar beneden)