BLAASGRUIS (STRUVIET, OXALAAT)

blaasgruis

Blaasgruis bij hond, kat, cavia, konijn, fret en overige huisdieren.

Blaasgruis en blaasstenen komen regelmatig voor bij hond, kat, cavia, konijn en fret.

Symptomen zijn:

Behandeling blaasgruis bij hond, kat, cavia, konijn en fret.

De Chinese kruidengeneeskunde werkt met de formule Eurologist. Dit zijn snel werkende tabletten, meestal merkt u al binnen 2-3 dagen verbetering.

Deze formule werkt op drie manieren:

  1. het lost alle soorten gruis (struviet čn oxalaat) en kleine steentjes op
  2. Eurologist zorgt er ook voor dat de urinewegen wijder worden waardoor restjes gruis en stenen gemakkelijker uitgeplast worden
  3. ook neemt de hoeveelheid urine toe. Hierdoor worden stukjes gruis versneld afgevoerd

De eerste 14 dagen moet u een dubbele dosering geven. Daarna kunt u overgaan op de normale hoeveelheid. Dit wordt gedaan omdat de blaas eerst "schoon" moet worden (vrij van blaasontsteking/ blaasgruis) voordat herstel kan optreden. Wij raden u aan om na 14 dagen de urine te laten testen. Bijna altijd is de blaas dan "schoon". Als er na de test toch nog ontstekingsrestjes of gruis in de urine zitten, kunt u nog 7 dagen de dubbele dosering geven. Erna weer testen.

Ook de "zwaardere gevallen", een hond, kat, cavia of konijn die een blaasoperatie en/ of penisamputatie heeft ondergaan, kunnen veel baat hebben bij Eurologist.

Het verbetertraject duurt ongeveer 2 tot 6 weken. De tabletten mogen door het eten worden gegeven. Indien gewenst, mag de formule continue worden gegeven. Het heeft, ook op langere termijn, geen bijwerkingen of invloed op medicijnen van de dierenarts.

struviet

De Eurologist heeft ook een sterk antibacteriële werking, waardoor een eventuele blaasontsteking gelijktijdig, zonder antibiotica, wordt bestreden. Het is dan ook een uitstekend alternatief voor antibiotica en/ of anti-gruisdieet. U kunt meestal al na een week ook stoppen met het (dure) anti-gruisdieetvoer.

Blaasgruis preventief behandelen bij hond, kat, cavia, konijn en fret.

Eurologist kan ook preventief worden gegeven. Het mag zelfs levenslang worden gegeven, zonder dat dit bijwerkingen geeft. Als een hond, kat, cavia of konijn op dit moment goed plast, maar in het verleden blaasgruis problemen heeft gehad of hier voor zelfs geopereerd is, is het zeer zinvol om de Eurologist in te gaan zetten op een onderhoudsdosering. Dit is de dosering vanaf 14 dagen (zie tabel). Als een hond, kat, cavia of konijn eenmaal is geopereerd is aan de blaas, komen door de vorming van littekenweefsel aan de blaaswand, de problemen na verloop van tijd helaas bijna altijd terug.

Specifiek voor: blaasgruis, blaassteentjes en blaasontsteking. Het werkt voor alle soorten gruis- en blaassteentjes, zoals struviet, oxalaat (calciumoxalaat), uraat en cystine. Eurologist lost ook steentjes op die vast zitten in de blaaswand.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten!

Bestel dit artikel Eurologist™, 300 mg tabletten    90 tabletten € 21,80
Bestel dit artikel Eurologist™, 300 mg tabletten  180 tabletten € 40,20
Bestel dit artikel Eurologist™, 1200 mg tabletten    90 tabletten € 34,80
Bestel dit artikel Eurologist™, 1200 mg tabletten  180 tabletten € 65,20

™ = Trade mark (merknaam)

Samenstelling Eurologist:

Lysimachia nummuralia, Lygodium japonicum, Gallus endothelium, Astralagus membranaceus, Corydalis yanhusuo, Lindera strychnifolia, Akebia trifoliata, Pyrrosia sheareri, Plantago major. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering Eurologist voor: hond, kat en knaagdieren. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Dosering hond, kat en overige huisdieren
Lichaamsgewicht
Eerste 14 dagen
Vanaf 15 dagen
tot 1 kg
2 x daags 1 tablet à 300 mg
2 x daags 0,5 tablet à 300 mg
tot 5 kg
2 x daags 2 tabletten à 300 mg
2 x daags 1 tablet à 300 mg
tot 10 kg
2 x daags 1 tablet à 1200 mg
2 x daags 0,5 tablet à 1200 mg
tot 20 kg
2 x daags 2 tabletten à 1200 mg
2 x daags 1 tablet à 1200 mg
tot 30 kg
2 x daags 3 tabletten à 1200 mg
2 x daags 1,5 tablet à 1200 mg
tot 40 kg
2 x daags 4 tabletten à 1200 mg
2 x daags 2 tabletten à 1200 mg
tot 50 kg
2 x daags 5 tabletten à 1200 mg
2 x daags 2,5 tabletten à 1200 mg
boven 50 kg
2 x daags 6 tabletten à 1200 mg
2 x daags 3 tabletten à 1200 mg

De dosering voor een cavia en konijn is relatief hoger dan voor kat of hond. Knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Dosering cavia, hamster en overige knaagdieren
Eerste 14 dagen
Vanaf 15 dagen
2 x daags 2 tabletten à 300 mg
2 x daags 1 tablet à 300 mg

Resultaat: 2 - 10 dagen. Nadat de symptomen verdwenen zijn, de dosering nog 2 maanden langer blijven inzetten.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 Bijsluiter Eurologist

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?


300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


Klantenonderzoek blaasgruis/ blaasontsteking

We hebben een klantenonderzoek uitgevoerd onder 500 klanten, waarbij blijkt dat maar liefst 87 procent van de honden, katten, cavia's en konijnen uitstekend reageert op de Eurologist.

Bij de overige 13 procent bleek dat de dosering niet goed was ingezet (vaak wordt er te weinig gegeven - 6 procent) of dat er een grote blaassteen aanwezig was (dan moet de Lysium formule ingezet worden - 5 procent). In zeldzame gevallen was er een poliep aanwezig (minder dan een procent van de gevallen), bleek de blaasvorm afwijkend waardoor rest-urine in de blaas achter bleef (eveneens minder dan een procent) of was er sprake van een tumor.KLANTENREACTIES EUROLOGIST 1200 mg (scrollen naar beneden)

blaasgruis-hond Mail deze pagina    blaasgruis-kat Toevoegen aan je Favorieten    blaasgruis-cavia Print deze pagina