CHRONISCHE NIESZIEKTE BIJ KAT, KITTEN en POES.

Niesziekte algemeen

Niesziekte is een infectie (virus) ziekte die veel voorkomt bij katten. Het komt vooral voor bij katten met een geringe natuurlijke weerstand tegen de niesziekte infectie. Wilt u uw kat laten genezen van niesziekte, dan is het onvoldoende om alleen de infectie te bestrijden. Uw dierenarts schrijft voor de bestrijding van de ziekte antibiotica voor. Omdat uw kat weinig weerstand heeft, komt de niesziekte meestal snel terug (kort nadat de antibiotica is uitgewerkt).

Daarom is het erg belangrijk om niet alleen de niesziekte tegen te gaan. Ook de natuurlijke weerstand (immuunsysteem) moet worden versterkt. Dieren met een sterke natuurlijke weerstand zijn weinig bevattelijk voor een virus. Dit zie je ook bij mensen: is de natuurlijke weerstand gering, dan wordt sneller een verkoudheid of griep opgelopen. De meeste dierenartsen bestrijden echter alleen het virus en besteden geen aandacht aan de natuurlijke weerstand.

Stress en verminderde weerstand

Katten zijn gevoelig voor stress. Ervaren zij spanning, dan heeft dit vaak ook een negatieve invloed op de weerstand. Stress ontstaat bijvoorbeeld door een verhuizing, vakantie, wijziging van de gezinssituatie (de komst van een baby!), ander voedsel enz..

Besmettelijk

Niesziekte is zeer besmettelijk. De besmetting gaat door de lucht. Een voorbeeld: uw kat komt in een ruimte van 100 x 100 meter waar ook een kat met niesziekte aanwezig is. Uw kat met weinig weestand zal binnen een half uur geÔnfecteerd zijn met het virus. Na een incubatietijd van ongeveer een week, zullen vervolgens de symptomen van de niesziekte gaan ontstaan.

Behandeling chronische niesziekte

Om uw kat te laten genezen van niesziekte moet de behandeling bestaan uit twee aspecten:

  1. Bestrijden van het virus. Voor het bestrijden van het virus wordt de Chinese kruidenformule Liseng ingezet. Deze formule werkt zeer sterk tegen het niesziekte virus. De tabletten mogen gemengd worden door het voedsel.
  2. Versterken immuunsysteem. Voor het versterken van het immuunsysteem, kunt u de Echinacea met Cats Claw en Plantago (Echina Complex) inzetten. Deze combinatie van drie kruiden is speciaal samengesteld voor de versterking van de natuurlijke weerstand.

Katten die niesziekte hebben gehad, zullen dit virus levenslang bij zich dragen. Op het moment dat de natuurlijke weerstand vermindert, kan de niesziekte weer opvlammen bij uw kat. Om dit te verkomen moet het afweersysteem continue versterkt worden. Dit gaat langzaam. Daarom is het verstandig om katten langdurig (3 - 6 maanden zo leert onze ervaring) op de Echina Complex te houden. Hierdoor wordt de kans dat de niesziekte terugkomt, geminimaliseerd. De druppels mogen eventueel in het voedsel worden opgelost.

Bestel dit artikel Liseng™, 300 mg tabletten   90 tabletten € 22,80
Bestel dit artikel Liseng™, 300 mg tabletten 180 tabletten € 43,40
Bestel dit artikel Echina Complex™   35 ml € 10,60
Bestel dit artikel Echina Complex™   70 ml € 19,10

ô = Trade mark (merknaam)

Samenstelling Liseng: Hordeum vulgare, Poria cocos, Atracylodes macrocephala, Angelica chinensis, Cinnamomum cassia, Ledebouriella divaricata, Glycyrrhiza uralensis, Magnesiumstearaat. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Samenstelling Echina Complex: Echinacea, Cats Claw, Plantago psyllium, Ethylalcohol.

Dosering Liseng voor katten: Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Dosering kat
Lichaamsgewicht
Eerste 14 dagen
Vanaf 15 dagen
tot 1 kg
2 x daags 1 tablet à 300 mg
2 x daags 0,5 tablet à 300 mg
tot 5 kg
2 x daags 2 tabletten à 300 mg
2 x daags 1 tablet à 300 mg
tot 10 kg
2 x daags 4 tablet à 300 mg
2 x daags 2 tablet à 300 mg

Dosering Echina Complex voor katten:

De aanbevolen hoeveelheid Echina Complex mengen met een paar milliliter(ml) water en in de mond spuiten met een pipet of spuitje. Het mag ook door het voedsel. Als het dier het compleet oplikt mag het ook met een beetje karnemelk/ kattenmelk gemengd worden. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Tot 1 kg, 2 maal daags 1 druppel.
Tot 2 kg, 2 maal daags 2 druppels.
Tot 5 kg, 2 maal daags 5 druppels.
tussen 5 - 10 kg, 2 maal daags 10 druppels.

Bij acute gevallen verdubbelen of meer, daarna afbouwen naar normale dosering. U mag de Echina Complex ook rustig mengen met een beetje kattenmelk.

Resultaat: zichtbaar 1 -2 weken, maar de Echina Complex 2-3 maanden geven.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 Bijsluiter Liseng

 Bijsluiter Echina Complex

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?


300 mg tablet
 
300 mg tablet
 


KLANTENREACTIES LISENG (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES ECHINA COMPLEX (scrollen naar beneden)


niesziekte-kat Mail deze pagina    niesziekte-poes Toevoegen aan je Favorieten    niesziekte-kitten Print deze pagina