ALLERGIE, VLOOIEN

Vlooienallergie bij hond, kat, cavia, konijn, fret en overige huisdieren.

Vlooienallergische huisdieren zijn overgevoelig geworden voor het speeksel van de vlo nadat het herhaaldelijk is blootgesteld aan vlooienbeten.
Heeft een vlo gebeten, dan kan bij een verstoord/verzwakt afweersysteem een sterke allergische reactie ontstaan. Is uw huisdier eenmaal overgevoelig, dan is één beet per week voldoende om de allergische reactie met zijn gevolgen in stand te houden.

Huidproblemen en vlooienallergie

Tengevolge van een allergische reactie door een vlooienallergie kunnen huidproblemen met jeuk ontstaan. Een vrij heftige jeuk, met name op de rug, is het eerste verschijnsel. De jeuk is eventueel seizoensgebonden, met een piek in de zomer en nazomer, maar meestal bestaat de jeuk het gehele jaar door. De huidproblemen gaan ook vaak gepaard met kale plekken/ontstoken huid en kleine korsten. De plekken zijn met name gelokaliseerd op het achterste deel van de rug, de binnenzijde van de dijen, de buik, de flanken en de nek.

Behandeling vlooienallergie

Naast eventuele symptomatische behandeling van uw huisdier, bestaat de therapie uit een uitgebreide vlooienbestrijding, gericht op de verschillende stadia van de vlooiencyclus. Belangrijk is dat de uitgebreide vlooienbestrijding het hele jaar door wordt uitgevoerd. Ook de omgeving (vloerkleed, mandje) moet men meebehandelen.

De behandeling kan goed ondersteund worden met de Chinese kruidenformule Resilium. Deze werkt direct in op het verstoorde afweersysteem door het afweersysteem te versterken. Hierdoor wordt de kans op een nieuwe vlooienallergie aanzienlijk verlaagd. Maar het blijft belangrijk dat ook gelijktijdig de vlooienbestrijding goed uitgevoerd wordt.

Als een dier in het verleden meerdere malen antibiotica en/of prednison heeft gebruikt is het zinvol om de Resilium formule gelijktijdig te combineren met een reinigingskuur. Die ruimt uit alle daarmee belaste organen de restanten van de antibiotica en prednison op, waardoor het herstel wordt bevorderd.
Reinigingskuur en Resilium formule gaan perfect samen en de combinatie heeft al heel wat dieren zeker langdurig en vaak blijvend van hun allergie verlost.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten!

Bestel dit artikel Resilium™, 300 mg tabletten   90 tabletten € 21,20
Bestel dit artikel Resilium™, 300 mg tabletten 180 tabletten € 40,30
Bestel dit artikel Resilium™, 1200 mg tabletten   90 tabletten € 31,60
Bestel dit artikel Resilium™, 1200 mg tabletten 180 tabletten € 60,20
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 1, groene leem   90 tabletten € 27,80
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 1, groene leem 180 tabletten € 52,90
Bestel dit artikel Reinigungskur Type 2, algenconcentraat 180 tabletten € 29,90

™ = Trade mark (merknaam)

Samenstelling Resilium: Schizonepeta tenuifolia, Xanthium sibiricium, Paeonia lactiflora, Paeonia suffruticosa, Dictamnus dasycarpus. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,0% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,1% ruwe celstof 8,0% Natrium 0,4%.

Dosering Resilium voor: hond, kat en knaagdieren. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.

Gebruik hond en kat
Lichaamsgewicht
Frequentie
Hoeveelheid
tot 1 kg
2 x daags
0,5 tablet à 300 mg
tot 5 kg
2 x daags
1 tablet à 300 mg
tot 10 kg
2 x daags
0,5 tablet à 1200 mg
tot 20 kg
2 x daags
1 tablet à 1200 mg
tot 30 kg
2 x daags
1,5 tablet à 1200 mg
tot 40 kg
2 x daags
2 tabletten à 1200 mg
tot 50 kg
2 x daags
2,5 tablet à 1200 mg
boven 50 kg
2 x daags
3 tabletten à 1200 mg

De dosering voor een cavia en konijn is relatief hoger dan voor kat of hond. Knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Dosering cavia, hamster en overige knaagdieren
2 x daags
1 tablet à 300 mg

Resultaat: 1 - 4 weken.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 Bijsluiter Resilium

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

1200 mg tablet
 
1200 mg tablet
 


KLANTENREACTIES RESILIUM (scrollen naar beneden)

vlo-allergie-hond  Mail deze pagina    vlo-allergie-honden Toevoegen aan je Favorieten   vlo-allergie-kat Print deze pagina