DEMODEX MIJT BIJ UW HOND (SOMS KAT)


De oorzaak van demodex is de demodex mijt

demodexmijt

Demodex mijt komt vrijwel uitsluitend bij de hond voor. Het is vaak zeer hardnekkig. De behandeling is meestal langdurig. In zeldzame gevallen zien we de demodex mijtbij de kat. De naam "jeugdschurft" is eigenlijk niet correct, want demodex kan bij alle leeftijden voorkomen. Het komt meestal bij jongere dieren voor. De infectie wordt meestal overgebracht van moederdier op de pups. Dit gebeurt waarschijnlijk in de eerste drie dagen na de bevalling. Besmetting van pups onderling is zeer onwaarschijnlijk. Voor de mens is de infectie niet gevaarlijk.

Er zijn verschillende soorten mijten. De meest gevreesde is de demodex-mijt. Deze is met het blote oog niet zichtbaar en leeft in de huid van de gastheer (in de haarfollikels). Onder de microscoop zien ze er langwerpig uit en hebben vier paar poten. Daarmee behoren ze tot de spinachtigen. Ze leven van huidschilfertjes, haarcellen en bloed. De vrouwelijke mijt legt eitjes in de huid van de gastheer.

Deze komen uit in een paar dagen en binnen 1-3 weken zijn de mijten volwassen. De foto, ongeveer 150 maal vergroot, geeft de mijt weer. De demodex-mijt komt voor in de haarzakje van vooral kortharige, jonge honden. Bij 3-12 maanden oude honden ziet men kale plekken op de kop (ogen, mondhoeken), hals en binnenzijde voorpoten (lokale vorm). Bij een chronische infectie kunnen over het hele lichaam rode, kale plekken, vaak met veel huidschilfers, ontstaan. Deze mijt komt bij alle gezonde honden in een gering aantal voor. De mijt kan slechts Demodex veroorzaken bij een reeds verminderde afweer.

demodex-algemeen

Demodex mijt wordt in twee vormen gezien:

  • De algemene demodex mijt(gegeneraliseerde) vorm.

    Dit is een ernstig ziektebeeld. De huid kan aangetast zijn over het gehele lichaam. De huid vertoont haaruitval, met of zonder jeuk. Wanneer deze plekken met bacteriën geïnfecteerd worden, ziet men grote, etterende en soms bloedende zweren, die ook pijnlijk kunnen zijn. Hierdoor reageert de hond meestal in eerste instantie goed op antibiotica. De mijt wordt hiermee niet bestreden, echter alleen de bacterie. In de praktijk wordt dienovereenkomstig waargenomen dat als de antibiotica uitgewerkt is, de bacterie weer terug komt. Hierdoor is de algehele weerstand van uw huisdier verder afgenomen. Waardoor de mijt nog sterker wordt en de aandoening zich verder gaat uitbreiden!

  • De lokale demodex mijt vorm

    De huid is op enkele plaatsen lokaal aangetast. Meestal op hoofd, snuit en poten. Hier is duidelijk een kale plek te zien. Regelmatig is alleen enige kaalheid en roodheid te zien. Jeuk komt in bepaalde gevallen voor.

    demodex-lokaal

De diagnose wordt gesteld door een afkrabsel van de huid. Deze wordt onder de microscoop bekeken. Het afkrabsel wordt tot bloedens toe diep gemaakt. De mijt zit namelijk diep in de huid.

Behandeling Demodex mijt

De behandeling bevat twee aspecten, het doden van de Demodex-mijt en het verhogen van de natuurlijke weerstand.

Het doden van de Demodex-mijt. Hiervoor is een olie samengesteld op basis van zeer krachtige essentiële oliën. De Demodex Oil moet 2 maal per dag op de huid worden aangebracht die is aangetast. Bij locale aantasting ongeveer een 0,5 cm hieromheen. Het is niet giftig, in tegenstelling tot de Ectodex uit het reguliere circuit. Met de Demodex Oil mag gestopt worden, 4-6 weken nadat de huid is hersteld. De huid is hersteld als de eerste haren weer terugkomen. De Demodex Oil is zodanig samengesteld dat ook de bacteriële huidontsteking behandeld wordt, waardoor het herstel van de huid wordt versneld.

Het verhogen van de inwendige weerstand. De Demodex-mijt komt voor op alle honden, echter indien Uw hond voldoende natuurlijke weerstand heeft, krijgt door het goed functioneren van het afweersysteem, de Demodex-mijt geen kans zich te ontwikkelen. De natuurlijke weerstand kunt U verhogen door de Immunity Complex te gaan geven. Nadat de huid weer hersteld is, dient U hier nog 3 maanden mee door te gaan.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 14.30 uur geplaatst en betaald zijn via Bancontact, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Demodex Oil, 220 ml  € 49,40
Bestel dit artikel Immunity Complex, 35 ml  € 17,50
Bestel dit artikel Immunity Complex, 100 ml  € 42,50

Demodex Oil & Immunity Complex = Trade mark (merknaam)

Demodex Oil is een veterinair verzorgingsproduct. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Demodex Oil: Melaleuca alternifolia leaf oil, Pinus sylvestris leaf oil, Lavandula angustifolia oil, Mentha piperita oil, Eucalyptus globulus leaf oil, Citrus aurantifolia peel oil, Sunflower seed acid.

Dosering Demodex Oil: breng tweemaal daags een dun laagje Demodex Oil aan op de aangedane huid en masseer dit zachtjes in. Het kan echter zijn dat uw hond meer baat heeft bij een vaker insmeren.


Immunity Complex is een aanvullend diervoeder. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Immunity Complex: Liquid seaweed. Trace elements: Calcium, Copper, Iron, Magenese, Poassium, Zinc.

Dosering Immunity Complex: De aanbevolen hoeveelheid Immunity Complex mengen met water, 1 deel Immunity Complex en 20 delen water, en in de mond spuiten met een pipet of spuitje. Het mag ook door het voedsel. Als het dier het compleet oplikt mag het ook met een beetje karnemelk/ kattenmelk gemengd worden(1:20).

Het wordt aangeraden om een flesje (35 ml) compleet op te maken, zodat een uitstekende natuurlijke weerstand wordt verkregen.

Hond: 6 druppels per dag.

Demodex oil
 
Immunity Complex
Demodex oil
 
Immunity Complex


KLANTENREACTIES DEMODEX OIL (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES IMMUNITY COMPLEX (scrollen naar beneden)