ASTMA BEHANDELEN BIJ UW KAT EN HOND MET RESPIRE


Astma bij katten (feline astma)

Feline astma komt helaas vrij vaak voor. U kunt het met astma bronchiale van de mensen vergelijken. De behandeling is symptomatisch (dit betekent, dat men alleen de symptomen bestrijdt), de ziekte kan niet genezen worden. De oorzaken van feline astma zijn nog niet bekend, maar waarschijnlijk spelen allergieën vaak een rol. De oorzaak van de allergie is meestal niet te vinden, omdat er teveel mogelijkheden zijn, b.v. huisstofmijt, pollen, voer (vooral chemische conserveringsstoffen etc.), schoonmaakmiddelen en chemische middelen (denkt u hierbij ook aan dingen zoals haarspray, parfum, tapijtreinigingsmiddelen of kattenbakkorrels). Ook een genetische aanleg wordt onderzocht. Andere mogelijke oorzaken voor astma zijn stress, koude lucht en lichamelijke belasting. Sommige katten lijden zomers, wanneer ze vaker buiten zijn, meer aan astma.

De symptomen onderscheiden zich soms nauwelijks van een infectie met longwormen, mycoplasma´s (bacteriën) of hartziekten. Daarom is het in eerste instantie belangrijk, door een dierenarts, die ervaring heeft met feline astma (!), een diagnose te laten stellen.

Wanneer bovenstaande oorzaken uitgesloten zijn, is het soms erg moeilijk, astma van een chronische bronchitis te onderscheiden. Daar de behandeling van beide ziekten bij katten echter nagenoeg hetzelfde is, heeft dit geen verdere consequenties.

De astma-aanval bij een kat

Bij een astma-aanval trekken de spieren van de luchtwegen samen, het slijmvlies ontsteekt en er wordt veel slijm geproduceerd, dat slecht afgevoerd kan worden. De poes is erg kortademig, vooral het uitademen is bij een astma-aanval een probleem. Er ontstaat een hoestaanval, waarbij het eruit ziet alsof de kat een haarbal probeert uit te wurgen. Tot slot hoest de kat taai slijm op, dat meestal weer wordt ingeslikt.

Wanneer een astma-aanval niet wordt behandeld, kan er een status astmaticus ontstaan! Dit is een langdurige astma-aanval, die niet op de normale medicatie reageert. Dit is bij katten niet ongebruikelijk en is een levensgevaarlijke toestand: De katten zitten met hun schouders ingetrokken en hebben hun nek uitgestrekt. Ze ademen door hun bek. Hun ogen zijn wijd geopend en de dieren kijken angstig. Er ontstaat zware kortademigheid en u kunt een kuchende en piepende ademhaling horen. De tong kan blauw worden.

Een zware astma-aanval moet als een noodgeval behandeld worden, want uw kat kan stikken! U moet in dit geval direct met uw kat naar de dierenkliniek gaan!

In de laatste jaren wordt bij astma en chronische bronchitis steeds vaker gebruik gemaakt van de zogenaamde "Aerocat" (een inhalator of "puffertje" voor poezen). Deze heeft het voordeel, dat medicijnen zoals prednisolon en bronchiën-verwijdende middelen alleen plaatselijk in de longen werken, en niet het hele lichaam belasten. Ongeveer 90% van de katten accepteren een inhalator. U moet uw poes er echter heel langzaam en met veel geduld aan laten wennen, want stress is voor astmatische katten echt gif!

Astma bij honden

"Echt" astma bij honden (canine astma) komt niet zo vaak voor, maar kan niet helemaal uitgesloten worden.

Behandeling Astma

  • Bestrijden van de astma. Respire helpt de vitale functies van de milt, longen en nieren te optimaliseren; hierdoor worden prestatievermogen, weerstandskracht en reactievermogen op ziekteverwekkende prikkels versterkt. Respire lost het slijm op, kalmeert het hoesten en is daarom uitermate geschikt voor de behandeling van astma of bronchitis. Bij zware chronische bronchitis en zware astma-aanvallen heeft Respire een ondersteunende werking en zorgt dat eventueel benodigde medicijnen van de dierenarts, zo laag mogelijk gedoseerd kunnen worden.

  • Versterken van het immuunsysteem. Bij dieren die al langere tijd lijden aan astma of bronchitis, is het zinvol om Respire te combineren met Echina complex. Hierdoor wordt de natuurlijke weerstand extra verhoogd en het herstel bevorderd.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 14.30 uur geplaatst en betaald zijn via Bancontact, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Respire, 90 tabl. 300 mg  € 23,80
Bestel dit artikel Respire, 180 tabl. 300 mg  € 44,70
Bestel dit artikel Respire, 90 tabl. 1200 mg  € 36,20
Bestel dit artikel Respire, 180 tabl. 1200 mg  € 66,80

Respire = Trade mark (merknaam)

Respire is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor honden, katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief pups, kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Respire: Codonopsis pilosula, Astralagus membranaceus, Rehmannia glutinosa, Prunus mume, Schisandra chinensis, Morus alba, Tussilago farfara, Perila frutescens, Fritillaria cirrhosa, Platycodon grandiflorum, Pinellia ternata, Zingiber officinale. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering: We adviseren om gedurende de eerste 14 dagen een dubbele dosering te geven. U mag de dubbele dosering ook langere tijd geven, als u dit nodig vindt. Bij (voldoende) resultaat kan na 14 dagen een normale dosering worden gegeven.

Dosering voor kat en hond tot 5 kg
 
300 mg
 eerste 14 dagen  vanaf de 15-de dag
 tot  1 kg
 2x per dag 1 tabl 300 mg  2x per dag ½ tabl 300 mg
  1 - 5 kg
 2x per dag 2 tabl 300 mg  2x per dag 1 tabl 300 mg

Dosering voor kat en hond vanaf 5 kg
 
1200 mg
  eerste 14 dagen   vanaf de 15-de dag
  5 - 10 kg
 2x per dag 1 tabl 1200 mg  2x per dag ½ tabl 1200 mg
10 - 20 kg
 2x per dag 2 tabl 1200 mg  2x per dag 1 tabl 1200 mg
20 - 30 kg
 2x per dag 3 tabl 1200 mg  2x per dag 1½ tabl 1200 mg
30 - 40 kg
 2x per dag 4 tabl 1200 mg  2x per dag 2 tabl 1200 mg
40 - 50 kg
 2x per dag 5 tabl 1200 mg  2x per dag 2½ tabl 1200 mg
>    50 kg
 2x per dag 6 tabl 1200 mg  2x per dag 3 tabl 1200 mg

De dosering voor een cavia is in verhouding hoger dan voor een kat of hond. Een cavia, hamster of overige knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.

Cavia, hamster, konijn en overige knaagdieren
 
eerste 14 dagen
vanaf de 15-de dag
2 x per dag 2 tabl à 300 mg
2 x per dag 1 tabl à 300 mg

De dosering voor een kip of andere vogel is in verhouding hoger dan voor een kat of hond.

Kip of andere vogel
 
 eerste 14 dagen  vanaf de 15-de dag
0 - 0,5 kg
 2x per dag 1 tabl 1200 mg  2x per dag ½ tabl 1200 mg
0,5 - 2 kg
 2x per dag 2 tabl 1200 mg  2x per dag 1 tabl 1200 mg

Resultaat: 2 - 10 dagen. Nadat de symptomen verdwenen zijn, de dosering nog 4 weken langer blijven inzetten.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES RESPIRE (scrollen naar beneden)