NIESZIEKTE BEHANDELEN BIJ UW KAT EN KITTEN MET LISENG


Niesziekte is een infectie (virus) ziekte die veel voorkomt bij katten

Het komt vooral voor bij katten met een geringe natuurlijke weerstand tegen de niesziekte infectie. Wilt u uw kat laten genezen van niesziekte, dan is het onvoldoende om alleen de infectie te bestrijden. Uw dierenarts schrijft voor de bestrijding van de ziekte antibiotica voor. Omdat uw kat weinig weerstand heeft, komt de niesziekte meestal snel terug (kort nadat de antibiotica is uitgewerkt).

Daarom is het erg belangrijk om niet alleen de niesziekte tegen te gaan. Ook de natuurlijke weerstand (immuunsysteem) moet worden versterkt. Dieren met een sterke natuurlijke weerstand zijn weinig bevattelijk voor een virus. Dit zie je ook bij mensen: is de natuurlijke weerstand gering, dan wordt sneller een verkoudheid of griep opgelopen. De meeste dierenartsen bestrijden echter alleen het virus en besteden geen aandacht aan de natuurlijke weerstand.

Stress en verminderde weerstand bij uw kat

Katten zijn gevoelig voor stress. Ervaren zij spanning, dan heeft dit vaak ook een negatieve invloed op de weerstand. Stress ontstaat bijvoorbeeld door een verhuizing, vakantie, wijziging van de gezinssituatie (de komst van een baby!), ander voedsel enz..

Besmettelijk

Niesziekte is zeer besmettelijk. De besmetting gaat door de lucht. Een voorbeeld: uw kat komt in een ruimte van 100 x 100 meter waar ook een kat met niesziekte aanwezig is. Uw kat met weinig weerstand zal binnen een half uur geïnfecteerd zijn met het virus. Na een incubatietijd van ongeveer een week, zullen vervolgens de symptomen van de niesziekte gaan ontstaan.

Behandeling chronische niesziekte bij uw kat

Om uw kat te laten genezen van niesziekte moet de behandeling bestaan uit twee aspecten:

  1. Bestrijden van het virus. Voor het bestrijden van het virus wordt de Chinese kruidenformule Liseng ingezet. Deze formule werkt zeer sterk tegen het niesziekte virus. De tabletten mogen gemengd worden door het voedsel.
  2. Versterken immuunsysteem. Voor het versterken van het immuunsysteem, kunt u de Echina Complex met Echinacea, Cats Claw en Plantago inzetten. Deze combinatie van drie kruiden is speciaal samengesteld voor de versterking van de natuurlijke weerstand.

Katten die niesziekte hebben gehad, zullen dit virus levenslang bij zich dragen. Op het moment dat de natuurlijke weerstand vermindert, kan de niesziekte weer opvlammen bij uw kat. Om dit te voorkomen moet het afweersysteem continue versterkt worden. Dit gaat langzaam. Daarom is het verstandig om katten langdurig (3 - 6 maanden zo leert onze ervaring) op de Echina Complex te houden. Hierdoor wordt de kans dat de niesziekte terugkomt, geminimaliseerd. De druppels mogen eventueel in het voedsel worden opgelost.

Bij ons betaalt u geen verzendkosten! Bestellingen die voor 14.30 uur geplaatst en betaald zijn via Bancontact, worden dezelfde werkdag met track & trace verzonden.

Bestel dit artikel Liseng, 90 tabl. 300 mg  € 24,90
Bestel dit artikel Liseng, 180 tabl. 300 mg  € 47,30
Bestel dit artikel Echina Complex, 35 ml  € 11,60
Bestel dit artikel Echina Complex, 100 ml  € 27,50

Liseng & Echina Complex = Trade mark (merknaam)

Liseng en Echina Complex is een aanvullend diervoeder op basis van Chinese kruiden. Voor katten, cavia's en andere kleine huisdieren van alle leeftijden, inclusief kittens, drachtige en zogende huisdieren. De kruiden kunnen over een langere periode worden ingezet, er zijn geen bijwerkingen bekend. De formule mag worden ingezet samen met medicatie van uw dierenarts, andere Chinese kruiden of homeopathie.

Samenstelling Liseng: Hordeum vulgare, Poria cocos, Atracylodes macrocephala, Angelica chinensis, Cinnamomum cassia, Ledebouriella divaricata, Glycyrrhiza uralensis. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Samenstelling Echina Complex: Echinacea, Cats Claw, Plantago psyllium, Ethylalcohol.

Dosering Liseng:

Dosering Liseng
 
  Eerste 14 dagen   Vanaf 15 dagen
tot  1 kg
 2x daags 1 tabl. 300 mg  2x daags 0,5 tabl. 300 mg
tot  5 kg
 2x daags 2 tabl. 300 mg  2x daags 1 tabl. 300 mg
tot 10 kg
 2x daags 4 tabl. 300 mg  2x daags 2 tabl. 300 mg

Dosering Echina Complex: De aanbevolen hoeveelheid Echina Complex mengen met water, 1 deel Echina Complex en 10 delen water, en in de mond spuiten met een pipet of spuitje. Het mag ook door het voedsel. Als het dier het compleet oplikt mag het ook met een beetje karnemelk/ kattenmelk gemengd worden(1:10).

Tot 1 kg, 2 maal daags 1 druppel.
Tot 2 kg, 2 maal daags 2 druppels.
Tot 5 kg, 2 maal daags 5 druppels.
tussen 5 - 10 kg, 2 maal daags 10 druppels.

Bij acute gevallen verdubbelen of meer, daarna afbouwen naar normale dosering. U mag de Echina Complex ook rustig mengen met een beetje kattenmelk.

Resultaat: zichtbaar 1 -2 weken, maar de Echina Complex 2-3 maanden geven.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

Echina Complex
 
Echina Complex
 
300 mg tabletKLANTENREACTIES LISENG (scrollen naar beneden)

KLANTENREACTIES ECHINA COMPLEX (scrollen naar beneden)