MAAG-EN DARMONTSTEKING (IBD EN COLITIS)

Maag-en Darmontsteking bij hond, kat, cavia, konijn, fret en overige huisdieren.

Een chronische ontsteking van de maag-darmslijmvliezen (Inflammatory Bowel Disease, IBD), kan door een biopsie vastgesteld worden. Waarschijnlijk spelen genetische oorzaken een rol; ook voedingsbestanddelen (melkproducten, soja, granen) kunnen misschien de oorzaak zijn. Er wordt ook over gediscussieerd of ziekteverwekkers (bacteriŽn, schimmels, dierlijke parasieten etc.) en omgevingsfactoren de oorzaak kunnen zijn. Vaak vindt men echter helemaal geen oorzaak. Men vermoedt, dat het immuunsysteem van de dieren op bepaalde prikkels een verkeerd antwoord geeft. Tot op de dag van vandaag is deze ziekte nog te weinig onderzocht.

De dieren lijden aan steeds terugkerende diarree en/of braken. De voortdurende ontstekingen veroorzaken een verdikking van het darmslijmvlies. Wanneer de dunne darm betroffen is ontstaat er vaak een duidelijk gewichtsverlies (dunne ontlasting). Soms is de ontlasting zwart (door bloed wat erbij zit).
Bij een ontsteking van de dikke darm (colitis) vallen de dieren meestal niet zoveel af. Wel hebben ze pijn, omdat de spieren van de dikke darm en de anus op een krampachtige manier samentrekken en de dieren daarom vaak kleine beetjes (of helemaal geen) ontlasting hebben. Soms kunt u wat bloed of slijm op de ontlasting zien.

Bij katten zijn meestal de maag en de dunne darm ontstoken, bij honden vaak de dunne en de dikke darm.

De symptomen van een darmontsteking kunnen zeer wisselend zijn: sommige dieren hebben nauwelijks problemen, andere zijn erg ziek. Verdere symptomen kunnen bv. zijn: afwisselend wel en geen trek, braken, buikpijn (kromme rug, de dieren willen niet aangeraakt worden), soms is de pijn na het eten erger, winderigheid, luide darmgeluiden, vermagering en lusteloosheid.

Een chronische ontsteking van de dunne darm is de meest voorkomende oorzaak voor chronisch braken en diarree bij katten.

Bij honden is de chronische idiopathische colitis ťťn van de meest voorkomende oorzaken. Idiopathisch betekent dat de oorzaak niet bekend is.

In deze gevallen is het belangrijk dat het darmslijmvlies tot rust komt. Dit wordt het beste bereikt wanneer de hond of de poes licht verteerbaar voedsel krijgt met slechts een soort koolhydraten (bv. gierst of rijst, maar geen graan of macaroni). Hierdoor wordt ook de mogelijkheid van een allergische reactie tot een minimum beperkt.

De reguliere geneeskunde behandelt chronische darmontstekingen met antibiotica en cortison. Helaas gebeurt het vaak, dat de ziekte toch steeds weer terug komt, op een geven moment chronisch wordt en dat de medicijnen dan steeds minder helpen.

De Chinese kruidengeneeskunde heeft hiervoor de Gastro-formule ontwikkeld. Gastro helpt bij chronische idiopathische colitis en bij chronische maag- en darmontstekingen.

Gastro helpt, de vitale functies van het maag-darmkanaal te herstellen en te versterken. Het kalmeert de slijmvliezen van de maag en de darm, heft blokkaden op, vermindert gas en krampen; helpt tegen winderigheid, diarree, overgeven en vermagering.

Indicaties:

Bij ons betaalt u geen verzendkosten!

Bestel dit artikel Gastro™, 300 mg tabletten   90 tabletten € 22,40
Bestel dit artikel Gastro™, 300 mg tabletten 180 tabletten € 42,60
Bestel dit artikel Gastro™, 1200 mg tabletten   90 tabletten € 34,80
Bestel dit artikel Gastro™, 1200 mg tabletten 180 tabletten € 65,10

ô = Trade mark (merknaam)

Samenstelling Gastro:

Codonopsis pilosula, Atracylodes macrocephala, Zingiber officinale, Poria cocos, Ledebouriella divaricata, Atractylodes lancea, Amomum vilosum, Glycyrrhiza uralensis. Toevoegingsmiddelen: Microcristalline cellulose, Crosslinked sodium carboxymethyl cellulose, Silicic acid. Analytische bestanddelen: ruwe as 3,1% ruw vet 0,2% ruw eiwit 1,5% ruwe celstof 7,7% Natrium 0,3%.

Dosering Gastro voor: hond, kat en knaagdieren. Geschikt voor dieren van alle leeftijden, ook pups en kittens. Mag gegeven worden aan drachtige en zogende huisdieren.


Gebruik hond en kat
Lichaamsgewicht
Eerste 14 dagen
Vanaf dag 15
tot 1 kg
2 x daags 1 tablet à 300 mg
2 x daags 0,5 tablet à 300 mg
tot 5 kg
2 x daags 2 tabletten à 300 mg
2 x daags 1 tablet à 300 mg
tot 10 kg
2 x daags 1 tablet à 1200 mg
2 x daags 0,5 tablet à 1200 mg
tot 20 kg
2 x daags 2 tabletten à 1200 mg
2 x daags 1 tablet à 1200 mg
tot 30 kg
2 x daags 3 tabletten à 1200 mg
2 x daags 1,5 tablet à 1200 mg
tot 40 kg
2 x daags 4 tabletten à 1200 mg
2 x daags 2 tabletten à 1200 mg
tot 50 kg
2 x daags 5 tabletten à 1200 mg
2 x daags 2,5 tabletten à 1200 mg
boven 50 kg
2 x daags 6 tabletten à 1200 mg
2 x daags 3 tabletten à 1200 mg

De dosering voor een cavia en konijn is relatief hoger dan voor kat of hond. Knaagdieren zijn planteneters en hebben daarom meer kruiden nodig voor een goede werking.


Gebruik cavia
Eerste 14 dagen
Vanaf dag 15
2 x daags 2 tabletten à 300 mg
2 x daags 1 tablet à 300 mg

Resultaat: 2 - 5 dagen.

Onderhoudsdosering: Als uw dier weer gezond is, kunt u de dosis verlagen met 50%.

Preventieve dosering: 50% van de normale dosering.

 Bijsluiter Gastro

 Hoe geef ik een tablet aan mijn huisdier?

300 mg tablet
 
1200 mg tablet
300 mg tablet
 
1200 mg tablet


KLANTENREACTIES GASTRO 300 mg (scrollen naar beneden)KLANTENREACTIES GASTRO 1200 mg (scrollen naar beneden)darm-ontsteking-hond Mail deze pagina    darm-ontsteking-honden Toevoegen aan je Favorieten    maag-ontsteking-kat Print deze pagina